Recordant el primer duc

La Setmana Medieval de Montblanc ahir va retre homenatge a la figura de Martí l'Humà

Martí l'Humà, abans de convertir-se en el darrer rei de la Corona d'Aragó descendent de la casa de Barcelona, va ser el que els montblanquins consideren «el primer i darrer duc de Montblanc», com explicava el president de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Joan Roig. La Setmana Medieval de Montblanc ahir va retre homenatge a la figura del monarca, del qual enguany se celebren els 600 anys de la seva mort. En un acte íntim a l'església de Santa Maria la Major, les quatre cases nobiliàries de Montblanc (Alenyà, Vilafranca, Gener i la Reial) van fer l'entrega de les seves credencials a Martí l'Humà, acompanyats de tota la comitiva, formada també per les donzelles, els servents i la gent del poble.

L'acte va anar seguit de l'actuació de la Coral Flor de Lis i l'Orfeó Badaloní que, a la mateixa església, van interpretar cançons de l'època medieval.

Més actes al carrer

A part d'aquests actes, ahir el nucli antic de Montblanc es va tornar a omplir a l'hora de passejar per les parades del mercat medieval, o bé a l'hora de gaudir d'alguns espectacles, com ara l'exhibició de Falconeria a càrrec dels falconers de Valporquero. Els falconers van impressionar el públic amb el vol de les seves aus ensinistrades. Ahir l'animació al carrer també es va mantenir a l'alça, ja que els organitzadors han decidit reforçar-la amb espectacles com ara La Forca a càrrec del grup Excalibur.

Més actes fins al dia 2

La Setmana Medieval no es va aturar ahir, i fins al proper diumenge 2 de maig hi haurà diversos actes, com el retorn del mercat medieval i la mostra d'oficis, amb vista al proper cap de setmana. Divendres al vespre es reprendrà la intensitat d'actes amb les Rondes Trobadoresques (una cercavila de nobles i trobadors) i el sopar medieval. El cap de setmana inclourà novetats com la sessió golfa, al proper dissabte, i de l'espectacle El judici al cavaller i a l'alcavota, amb una sèrie de canvis per fer-lo més atractiu pel que fa al públic adult. Montblanc també rebrà la visita d'un grup britànic de recreació històrica, The Warwick Courtiers, vinguts de Stratford-upon-Avon, que faran dansa medieval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.