Serveis

SERVEIS

El cas Aigües de Banyoles, pel mandat que ve

L'Ajuntament atura els tràmits per l'entrada del consistori a l'empresa

La controvertida entrada de l'Ajuntament en la societat de distribució de l'aigua potable de la ciutat, Aigües de Banyoles, s'ha ajornat fins al pròxim mandat. L'equip de govern (CiU i PSC) ho ha decidit així per evitar que el procés coincideixi amb la campanya electoral. L'expedient ha quedat aturat abans que s'hagin resolt les al·legacions, punt a partir del qual el podrà reprendre el proper Ajuntament. Un dels avantatges d'ajornar el cas per a després del 22 de maig serà que els banyolins aniran a votar sabent què opina del tema cadascuna de les candidatures, van assenyalar l'alcalde, Miquel Noguer (CiU) i el primer tinent d'alcalde, Jordi Bosch Barraca (PSC) quan ahir van anunciar la decisió a la premsa.

El nou model de gestió de la distribució de l'aigua, aprovat inicialment el novembre, ha estat criticat pels dos grups de l'oposició (ERC i ICV) i una sèrie de col·lectius ciutadans, que es van organitzar en plataforma. Els contraris als canvis consideren, entre altres arguments, que serà perjudicial per les finances municipals i que s'afecta el bé comunal de l'aigua de l'estany.

Sobre això últim, Noguer i Bosch ahir van reiterar que el canvi afecta només la distribució i no altera per res la captació. També van fer notar que l'operació compta amb l'informe favorable de les direccions generals de Política Financera i d'Administració Local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.