XAVIER QUINTANA

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE VEÏNS DE LLEVANT

«Hem assumit que no hem de tenir serveis»

Xavier Quintana personalitza la reclamació i la reivindicació dels prop de 13.000 veïns que viuen a l'àrea de Llevant. Fa sis mesos que lidera la federació veïnal.

–Era necessari agrupar totes les associacions veïnals de Llevant?
–«Per les coses realment importants, no teníem un interlocutor únic, i sabíem que si no anàvem tots junts no aconseguiríem res. Sent raonables, els polítics pensen en els vots i els que els poden aportar les associacions petites no els interessen.»
–Ja s'ha avançat.
–«Almenys ja ens tenen en compte i ja ens criden per demanar propostes per a inversions a mitjà termini. A més, cada cop que ens ajuntem ens adonem que tenim més deficiències i les demanem plegats. No és el mateix que vagi una associació sola a reclamar o que ho faci una altra que representa 13.000 persones.»
–La lluita tot just acaba de començar. De reivindicacions n'hi deu haver per donar i per vendre.
–«Sempre dic el mateix i sé que hi ha poca policia local i que ve quan pot, però a Llevant no hi ha escoles, no hi ha centres d'atenció primària, no hi ha instal·lacions esportives municipals i no hi ha un centre cívic. Vaig a Ponent, per posar un exemple, i començo a veure camps de futbol, rotondes i rambles, i aquí totes les urbanitzacions s'han fet amb diners privats.»
–No demana el mateix un veí de Llevant que un del centre o d'un barri de Ponent.
–«Els veïns de Llevant hem començat a assumir que per viure aquí no hem de tenir serveis.»
–N'hi ha per posar-se les mans al cap.
–«Ho hem de canviar perquè tu pagues impostos i has de rebre a canvi uns serveis i, si no és així, és perquè alguna cosa no funciona. Dels 140.000 habitants que hi ha a Tarragona, un 10% són a Llevant, i això vol dir que ens correspondria un 10% de les inversions.»
–I no és així.
–«He vist els pressupostos per a l'any que ve i crec que no arriba ni al 2%.»
–Vist així, té tota la raó.
–«Després d'estar amb polítics i veure com funciona tot plegat, crec que ells pensen que tot el que s'inverteixi a Llevant anirà en detriment del centre i d'altres barris. Analitzen i veuen que d'aquí només obtenen un regidor i per això opten per destinar els recursos cap a un altre lloc que els aporti més vots. És dur, però és així.»
–Va dir que demanaria una balança fiscal de Llevant. Ho ha fet?
–«L'he demanat, però no me l'han donat. De totes maneres, està feta ràpidament, i que m'expliquin on és el 10% d'inversions a l'àrea de Llevant. També haurien de ser conscients que no tot el que es faci és només per a la gent de Llevant perquè a l'estiu la població és de 25.000 persones.»
–Es deia que podrien tenir centre cívic en un espai de la Ciutat de Repòs.
–«En el primer trimestre de 2010 hauria d'estar signat un conveni amb la Generalitat i suposo que abans de les eleccions ja ho tindrem [riu].»
–Si alguna cosa ha millorat a Llevant, és el transport públic.
–«L'exalcalde Nadal es va negar a ampliar el servei de bus perquè ens va dir que només el volíem perquè vinguessin les dones de la neteja a casa nostra. Ara, en canvi, ha augmentat un 45%.»
–Però continuen sense tenir cap centre comercial i, per exemple, la gent de Ferran compra més a Altafulla.
–«A la Ciutat de Repòs se'n podria fer un.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.