Societat

La Generalitat no preveu cedir la ciutat de repòs per fer-hi el centre cívic de Llevant

Des del Departament de Treball, que és qui gestiona el recinte, s'assegura que el consistori no ha fet cap petició formal

«No hi ha cap idea de cedir cap espai de la ciutat de repòs a l'Ajuntament de Tarragona.» És el que va confessar el director dels serveis territorials del Departament de Treball a Tarragona, Josep Maria Solanes, en referència a la possibilitat que el consistori tarragoní utilitzi part de la ciutat residencial, propietat de la Generalitat, per instal·lar-hi un centre cívic per als veïns de l'àrea de Llevant.

Això posa de manifest que els sondejos i els contactes informals amb Treball fets l'estiu passat –així ho va manifestar llavors el regidor tarragoní assignat als barris de Llevant, Xavier Tarrés– no han prosperat, i que els veïns d'aquesta àrea de Tarragona continuaran sense tenir un indret per reunir-se i fer les activitats pròpies d'un centre cívic. En aquest aspecte, el mateix Solanes no va amagar que «en el seu moment es va parlar com una opció, però la residència continua tenint la seva activitat de sempre i l'adequació d'un espai per a centre cívic requeriria uns canvis».

L'Ajuntament, convençut

Malgrat tot, des del consistori tarragoní es manté la idea d'habilitar part d'aquest espai com a recinte per als veïns de Llevant, tot confiant que les converses que s'han anat mantenint en els darrers mesos, al marge dels canals oficials, cristal·litzaran en un acord. Això és el que va deixar entreveure la regidora responsable de centres cívics, Sandra Coloma, que confia que després de l'estiu el centre cívic de Llevant ja estarà inclòs dins del programa d'activitats d'aquests espais municipals, i podrà omplir un buit existent des de fa anys. Fa uns mesos, el regidor assignat a l'àrea de Llevant, Xavier Tarrés, va explicar que, si el centre cívic no es pogués situar a la ciutat de repòs, l'Ajuntament ja disposa d'una finca de propietat municipal amb prou superfície.

Acord amb l'AV Boscos

Des de fa temps, l'associació de veïns Boscos de Tarragona sí que fa ús de part de les instal·lacions de la ciutat de repòs, fruit d'un conveni de «bon veïnat», segons va afirmar Solanes. D'aquesta manera, aquest col·lectiu veïnal el fa servir per celebrar-hi els concerts de Nadal, sessions de ball o alguna reunió o acte concret i puntual. «Però d'aquí a convertir-lo en centre cívic per a tota la gent que viu a Llevant, hi ha una gran diferència», va reiterar Josep M. Solanes.

La Part Alta i el Serrallo, pendents de trobar un espai

S.C

Els veïns de la Part Alta i del Serrallo estan reclamant un centre cívic des de fa anys, i tot apunta que els residents al nucli antic el tindran abans. Malgrat que la planta superior del pàrquing Jaume I fa les funcions d'aquest equipament des de fa anys, el moviment veïnal mai no s'hi ha trobat del tot a gust. L'aposta inicial –segons va anunciar l'alcalde el juny passat– era emplaçar-lo a l'edifici de l'Antiga Audiència, encara que aquesta opció s'ha descartat i finalment quedarà integrat dins del complex cultural i social de Ca l'Agapito, just a tocar. Pel que fa al Serrallo, la recerca d'un espai perquè s'hi reuneixin els seus veïns és una de les apostes principals de la nova associació de veïns, i el mateix president de l'ens, Ferran Diago, va reiterar que dins del seu programa d'objectius aquest era el més prioritari. Fa temps va sonar l'antiga confraria de pescadors, però també es va descartar. El barri espera.

La biblioteca municipal serà el centre cívic de la zona centre

L'actual biblioteca municipal, situada a la cantonada entre els carrers Gasòmetre i Fortuny, es convertirà en el centre cívic perquè el puguin utilitzar tant la gent que viu al centre com la de la Part Baixa. Això serà realitat quan la biblioteca es traslladi al complex de La Tabacalera, una operació que encara no té data definida, però que servirà perquè s'ocupin dos magatzems més de l'antiga fàbrica de tabacs i emmarcada en la gran aposta cultural de la ciutat. Tot i el trasllat –com a mínim, a partir del 2011–, a l'edifici del carrer Gasòmetre hi continuarà quedant un centre de lectura, situat a la primera planta, per tal que el centre de Tarragona no quedi desguarnit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona