L'Antiga Audiència serà el nou centre cívic de la Part Alta a partir del 2011

Serà el sisè de Tarragona i s'hi faran activitats quan Normalització Lingüística es traslladi a Lletres

La Part Alta per fi tindrà el centre cívic que reclamava des de feia temps, i no un espai qualsevol, ja que el futur lloc de trobada dels veïns del nucli antic de Tarragona serà l'Antiga Audiència, al cor del nucli històric de la ciutat. Segons va explicar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la idea és que s'obri l'any 2011, un cop les dependències del Centre de Normalització Lingüística es traslladin a l'edifici de Lletres, a la plaça Imperial Tàrraco. D'aquesta manera es posa fi a una de les reclamacions constants que efectuaven les dues associacions de veïns de la zona, que denunciaven la falta d'un equipament en condicions.

De fet, fins que no es faci efectiu el trasllat, el recinte físic on es continuaran desenvolupant activitats i realitzant cursets propis d'un centre cívic és l'espai annex al pàrquing Jaume I. Aquest espai, però, no ha tingut el vistiplau ni dels veïns ni tampoc de la gent que treballa i col·labora en els diversos tallers que s'hi imparteixen, i les queixes se succeïen per la poca idoneïtat del local i per l'escassa qualitat dels materials de què estava fet. En aquest aspecte, el batlle va admetre que des del consistori «tampoc l'hem anomenat mai centre cívic», perquè sempre s'han estat buscant emplaçaments, encara que fa uns dies, des de l'AV Part Alta, es van queixar perquè des de l'Ajuntament se'ls va dir que la ubicació del futur centre cívic era «top secret».

El sisè, i el primer al centre

Tot i que la proposta inicial de les associacions de veïns era l'antic mercat de la plaça del Fòrum, Ballesteros va indicar que una de les possibilitats que es van estudiar va ser la Casa Canals. Un cop entri en funcionament, l'Antiga Audiència es convertirà en el sisè centre cívic de la ciutat i en el primer que hi haurà al centre. Fins ara, la resta eren als barris: Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Bonavista, Sant Salvador i Campclar. Aquest últim, però, està gestionat per la Generalitat. L'anunci, a més, arriba l'any en què es commemora el vintè aniversari de la creació d'aquests espais a Tarragona.

El complement ideal a Ca l'Agapito

S.C

El nom d'Antiga Audiència és degut al fet d'haver estat la seu de l'Audiència de Tarragona, des de mitjan segle XIX, fins al 1973. Ocupa un dels extrems del que va ser el fòrum romà (segle I dC) i durant l'edat mitjana, les antigues estructures romanes van ser aprofitades per bastir diverses construccions medievals. No va ser fins a principis del segle XX que, sobre aquestes restes, es va alçar l'actual edifici neoclàssic, amb façana a la plaça del Pallol. La transformació de l'Antiga Audiència en centre cívic complementarà l'oferta social i cultural que hi haurà a partir del 2012, quan s'inauguri la remodelació de Ca l'Agapito, just al costat, i emmarcada dins del pla integral, que va ser anunciat fa poques setmanes. Ballesteros es va mostrar convençut que, amb aquestes actuacions, les Voltes del Pallol es convertiran en un referent cultural de primer ordre, tot just en una de les entrades principals a la Part Alta, pel portal del Roser.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins