L'Ajuntament vol emplaçar el centre cívic de Llevant a la Ciutat de Repòs

Si la proposta no tirés endavant, es faria servir una finca municipal propera

L'operació permetria dotar els prop de 20.000 veïns dels barris de Llevant d'un servei que reclamen des de fa dècades. Perquè el projecte tiri endavant, però, cal que el Departament de Treball de la Generalitat –n'és el propietari– hi doni el vistiplau. En aquest aspecte, el regidor assignat a la zona de Llevant, Xavier Tarrés, va afirmar que els contactes amb Treball existeixen –fonts d'aquest departament han negat que hi hagi cap suggeriment en ferm–, però només de manera informal. «Per a nosaltres, es tracta de la opció que creiem que hauria de ser la definitiva, encara que no hi ha cap conveni signat», va recordar el regidor.

L'Ajuntament insistirà per aconseguir la cessió de part d'aquest complex perquè l'edificació ja existeix i no caldria fer cap obra, les instal·lacions es podrien aprofitar i fins i tot, segons l'edil, es proposaria «donar continuïtat a la gent que està treballant». Quant a la data perquè entri en funcionament, Tarrés va deixar clar que «com més aviat, millor»

També hi ha pla B

La fórmula perquè entrés en funcionament no s'ha estudiat, tot i que el consistori tarragoní no veu necessari que el recinte passi a ser propietat municipal, i que qualsevol altre mecanisme funcionaria. Es calcula que la superfície que s'hi podria destinar seria d'uns 2.000 metres quadrats per oferir un servei almenys igual al que es dona a la resta de centres. Llevant, que abarca des de l'Arrabassada fins a la Móra, «té una gran mancança de serveis perquè hi viu gent de diferents estrats i n'hi ha que ja necessiten atenció», va subratllar Tarrés. El regidor va deixar clar que si no s'arriba a cap acord amb Treball, l'administració municipal té finques a la zona. A més, Tarrés va recordar que fa anys ja va existir un projecte per construir un centre cívic en una finca prop dels Boscos, «però els veïns més pròxims s'hi van oposar». Per la seva banda, el president de la Federació de veïns de Llevant, Xavier Quintana, es va mostrar esperançat: «Es tracta d'una opció en què no caldria gaire inversió.»

Activitats molt variades

Ahir es van presentar les activitats que es poden fer als centres cívics de la ciutat durant els pròxims quatre mesos als locals de Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Bonavista, Sant Salvador, Campclar –gestionat per la Generalitat– i al centre sociocultural de la Part Alta, just damunt del pàrquing Jaume I. Entre l'amplíssima oferta de cursos, n'hi ha d'adreçats al públic en general, als infants i també als joves. N'hi ha que tenen cost i molts altres totalment de franc. Destaquen el de massatge terapèutic, tast de vins, clown, costura de supervivència, fotografia digital, dansa del ventre i anglès per viatjar.

Part Baixa i Part Alta

S.C

A part de Llevant, la Part Baixa-Serrallo és l'altre districte que tampoc no disposa de cap centre cívic, tot i que el consistori treballa des de fa dies per tal de trobar-hi un emplaçament. Fa mesos es va parlar de la possibilitat d'emplaçar-lo a l'antiga confraria de pescadors, però la idea no va tirar endavant. D'altra banda, els veïns de la Part Alta continuen reclamant un centre cívic en condicions perquè damunt del pàrquing Jaume I no s'hi senten a gust. A principis d'estiu, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar que el centre cívic del nucli antic estaria a l'edifici de l'Antiga Audiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.