Societat

tarragona

La Generalitat no deixa fer el centre cívic per a Llevant

L'Ajuntament de Tarragona atorgarà subvencions de 50.000 euros a les associacions de veïns perquè construeixin equipaments prefabricats en terrenys municipals; la primera, l'AV La Mora-Tamarit

El projecte que preveia la cessió d'una part de la Ciutat de Repòs i Vacances a la federació de veïns de Llevant perquè ho destinés a centre cívic ha quedat en paper mullat. De fet, sembla que mai havia estat un projecte perquè l'únic vincle entre el Departament de Treball de la Generalitat –com a propietària de l'equipament– i l'Ajuntament de Tarragona havia estat un “protocol de bones intencions”, segons va explicar el president en funcions de la federació de veïns de Llevant, Francesc Potau. Dit d'una altra manera: res que comprometés el govern. L'aturada és de debò i, per això, des del consistori tarragoní s'ha optat per atorgar subvencions directes a les diferents associacions de veïns –en total n'hi ha onze, que formen una població d'unes 13.000 persones– perquè ells mateixos triïn com volen que sigui el seu local.

El primer ajut anirà destinat als residents de les urbanitzacions de la Mora i Tamarit gràcies a un acord de plenari de l'Ajuntament, amb què es va donar el vistiplau a una primera aportació de 50.000 euros que gestionaran directament les entitats veïnals. Es tracta de construir un nou equipament, però prefabricat, i en terrenys de propietat municipal. La gestió i l'explotació també aniran a càrrec dels mateixos veïns gràcies a un conveni que se signarà en breu. L'AV La Mora-Tamarit ja ha decidit que els terrenys on volen que s'ubiqui la futura construcció sigui on actualment hi ha les pistes de bàsquet i de futbol sala, tot i que desconfia del procés. “Amb 50.000 euros no en tenim ni per començar perquè els prefabricats que hem estat mirant valen el doble”, va assegurar el president de l'AV La Mora-Tamarit, Francesc Garcia, que encara ho veu tot molt verd “perquè la zona s'ha d'urbanitzar, s'ha de donar llum i aigua”. Si la iniciativa prospera, s'estendrà a les urbanitzacions de Boscos i de Cala Romana.

LA XIFRA

11
associacions de veïns
formen part de Llevant. Les activitats programades des del març es fan a la Part Alta.

Aturat des del febrer

Tot i que a principis d'any, des de l'Ajuntament es va anunciar que al març s'inauguraria l'equipament, un mes abans es va rebre la notícia que el nou govern de la Generalitat havia aturat el procés. Segons va explicar la regidora responsable dels centres cívics, Sandra Coloma, el problema residia en la detecció per part del departament de Béns Patrimonials de certes anomalies en totes les negociacions. “Només ens van dir que la cessió, de moment, no es podria fer”. Per això, en el ple del mes de març, tots els partits amb representació a l'Ajuntament –CiU inclòs– van aprovar per unanimitat una moció del grup del PSC que instava el nou executiu català a respectar i a executar els acords que figuraven en el protocol de bones intencions pactat entre l'administració tarragonina i la Generalitat anterior. De moment, però, Llevant continua sense centre cívic i tots els cursos que s'hi havien programat es desenvolupen al de la Part Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.