Reus replica que s'han d'excusar els qui no van assistir a l'acte, i no Benach

La plataforma que va organitzar «Tots som capital» dóna la responsabilitat de defensar la ciutat a l'Ajuntament

Els principals representants de la plataforma d'entitats que dilluns va fer un clam pel reconeixement de Reus com a cocapital del Camp de Tarragona van escenificar ahir el relleu de les seves diatribes a les forces polítiques de la ciutat. En un acte simbòlic que es va fer a l'Ajuntament, el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, va traspassar en un disc de memòria els discursos que es van llegir en l'acte Tots som capital a l'alcalde, Lluís Miquel Pérez. D'aquesta manera, ara és l'Ajuntament reusenc –amb el suport de tots els portaveus municipals– qui agafa el relleu de la defensa de la ciutat en aquesta pugna de noms –de l'aeroport i de la vegueria– amb Tarragona, que es protegeix de la seva exclusiva capitalitat territorial.

Però sembla que a Tarragona l'acte en si mateix no ha interessat tant com el fet que hi participés el president del Parlament, Ernest Benach, que fa uns dies va mostrar la seva voluntat de fer d'intermediari. Els diferents grups municipals tarragonins no s'han estat de dir-hi la seva, però el cas és que a ningú ha agradat que Benach s'assegués a primera fila. En aquest sentit, Sanromà va lamentar que s'hagin estat «criminalitzant» personatges públics quan des de la plataforma es van fer arribar invitacions a tots els alcaldes del territori, i per això va dir que no són els qui van assistir a l'acte els qui s'han d'excusar, sinó que «els que han de donar explicacions són els qui no han vingut», com ara l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Per Sanromà, ara es tracta de debatre «com ha de ser el nostre territori» a través del diàleg i el consens i de com s'ha de gestionar i promocionar l'aeroport, però va subratllar que per sobre de tot s'ha de treballar per les persones que viuen al territori.

«Hem donat una lliçó»

Per la seva banda, Pérez va defugir tirar més llenya al foc, però sí que va declarar, amb precaució, que en l'acte de dilluns«vam donar una lliçó de comunió entre la societat civil i les institucions». Gairebé 200 entitats damunt l'escenari i un Teatre Fortuny ple –té una capacitat per a 800 persones– va ser la manera de demostrar, segons Pérez, que sempre estaran disposats a arribar a un consens –i per tant sense imposicions– amb Tarragona per pactar la cocapitalitat i tenint en compte tots els municipis del territori en la futura llei de vegueries, ja que la reformulació territorial «aplega la diversitat del Camp de Tarragona».

Avui es presentarà la concentració «Vine a defensar Tarragona»

S.C

Mentrestant, avui, a dos quarts d'onze del matí, a Tarragona, es presentarà la concentració convocada pel proper dimecres dia 30, al peu de la catedral, que portarà com a lema Vine a defensar Tarragona, i que està impulsada i promoguda pel moviment ciutadà Mou-te per Tarragona. En la trobada es confia que s'apleguin el màxim nombre d'entitats i associacions tarragonines, els responsables de les quals han anat signant el manifest impulsat pels quatre grups municipals la setmana passada. En representació de totes les entitats que s'han adherit al manifest, avui intervindran l'Esbart Dansaire de Tarragona, la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), la Reial Societat Arqueològica Tarraconense i, per descomptat, el moviment Mou-te per Tarragona. Al seu costat, l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, farà oficial la crida a tots els ciutadans perquè el proper dia 30 omplin el pla de la Seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Patum de Berga manté el pressupost en 456.000 euros

barcelona
transports

Obre el carril bici dela Diagonal entre la Rambla dels Encants i el carrer Girona

barcelona
SOCIETAT

Nou sistema contra el frau en la procedència de les avellanes

BARCELONA
societat

Circulació de trens afectada entre Reus i Alcover pel xoc entre una furgoneta i un tren de mercaderies

LA SELVA DEL CAMP
infraestructures

El Govern diu que la falla de Gavà s’ha repetit a Rodalies per dèficit inversor

barcelona
societat

Revelen com era un cocodril de més de 70 milions d’anys del Pallars Jussà

TREMP

Arenys de Mar amplia la zona blava i de residents a la Musclera i a l’N-II

arenys de mar
societat

Sense servei l’R3 de Rodalies entre Ripoll i Vic

VIC
infraestructures

Liciten la millora del ferm de 2 quilòmetres de l’AP-7 a Gelida

GELIDA