Ballesteros avisa Reus i diu que arribarà «fins al final» en la defensa de Tarragona

L'alcalde, orgullós que més de 300 entitats i 2.000 persones ja s'hagin adherit al manifest de capitalitat

Sense caure en la desqualificació en cap moment, però amb comentaris i valoracions prou esmolats, l'alcalde de Tarragona va fer l'enèsima apologia de defensa de la ciutat que governa, i per primer cop es va referir obertament a Reus. «No acostumo a respondre a l'alcalde de Reus i ara tampoc ho faré, però crec que és una mostra que estan perdent els nervis. Suposo que volen que en l'acte del dia 30 la gent s'exciti», va explicar Josep Fèlix Ballesteros, precisament durant l'acte de presentació de la concentració que tindrà lloc el dimecres que ve, dia 30. El batlle va elevar un grau més el to del debat i va deixar clar que «han començat a perdre la batalla», en clara referència, però sense mencionar-ho explícitament, a les accions organitzades a Reus, principalment la del Teatre Fortuny.

Missatge a Reus

L'alcalde tarragoní, flanquejat per representants d'entitats i associacions que s'han adherit al manifest i a la concentració, es va refermar en què la capitalitat és patrimoni exclusiu de Tarragona i va fer arribar un missatge a la ciutat veïna: «També volem que Reus se senti còmode amb la capitalitat de Tarragona. Que cadascú assumeixi el seu rol perquè clarament Tarragona és la capital, continuarà sent-ho i tots anirem junts fins al final.»

Per reiterar-ho, el màxim representant de l'administració municipal tarragonina va recordar que «altres ens volen prendre allò que tenim i modificar l'statu quo.» Ballesteros es va enorgullir que en la concentració del dia 30 ja s'hi hagin adherit 300 entitats i més de 2.000 persones; un fet que va satisfer l'alcalde, que no va dubtar a comparar-ho amb les prop 200 que es van aplegar dilluns al Teatre Fortuny de Reus. Enmig de la defensa, també va deixar entreveure un atac: «Tindrem molta cursa en no ferir ningú, però compte: que no ens fereixin a nosaltres, i sobretot que no traspassin la línia de les bones pràctiques.»

«No serà contra ningú, sinó en defensa del que és nostre»

S.C

Pel que fa a la concentració, Ballesteros va deixar clar que «al contrari del que pensen molts dels que hi ha a prop d'aquí, no anirà contra ningú, sinó només en defensa del que ja és nostre». L'alcalde va felicitar totes les entitats i associacions que s'han implicat en la gran concentració del dia 30 i va traslladar-los la seva satisfacció, tot insistint que «no només ha estat obra del moviment Mou-te». En aquest aspecte, la portaveu d'aquesta plataforma ciutadana, Anna Gispert, va corroborar les tesis del batlle: «La concentració no és contra ningú i la fem perquè creiem que Tarragona s'ho mereix.» A més, també va reiterar la necessitat de no caure en la temptació de provocar. Gispert va explicar que en la concentració hi haurà tres breus parlaments i es llegirà un manifest.

Les entitats, abocades a la causa

S.C

En representació de les més de 300 entitats que prendran part en la concentració, ahir van estar presents el president de la federació d'associació de veïns (FAVT), Antoni Peco, el president de la Reial Societat Arqueològica, Rafael Gabriel, la presidenta de l'Esbart Dansaire, Jessica Taraza. Peco va confirmar la unitat veïnal i va justificar la seva presència a la concentració «per una qüestió de sentiments». Gabriel va insistir que «l'enemic no és Reus sinó Barcelona» i que en cap cas «Tarragona hauria de justificar la seva capitalitat», mentre que Taraza es va afegir a la lluita per la història i per la cultura de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona