Tarragona obvia la força de Reus i només retreu l'assistència de Benach a l'acte

El consistori ja no el veu com l'interlocutor més vàlid, excepte ERC, a qui tampoc no li va agradar el gest

Més enllà de l'empenta i la força projectades per les quasi dues-centes entitats durant l'acte «Tots som capital», celebrat dilluns a Reus, i en què es va deixar clar que la ciutat està disposada a plantar cara a la seva veïna, els polítics de l'Ajuntament de Tarragona van denunciar la implicació directa i la participació de Benach en l'acte. La presència del president del Parlament en una concentració a favor de la capital del Baix Camp –ahir Benach va declinar fer cap declaració sobre el cas a aquest rotatiu– arribava tan sols uns dies després que el polític reusenc, a la seu del Parlament de Catalunya, es comprometés amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a fer de mitjancer per resoldre els conflictes sorgits amb motiu de la nova llei de reorganització territorial.

Pel PSC, això el desautoritza totalment.

La portaveu del grup del PSC al consistori tarragoní, Begoña Floria, va arremetre amb duresa, tot denunciant que «no és un polític qualsevol perquè és la segona autoritat del país, i no deixa mai de ser-ho». «A més, si hagués volgut participar com un ciutadà més no s'hauria posat a primera fila. Això el desautoritza totalment per fer de mitjancer.» Quant al contingut de l'acte celebrat al teatre Fortuny, Floria tan sols va afirmar que «la ciutat de Reus pot fer el que vulgui».

A ERC no li va agradar.

El portaveu del grup d'ERC i alhora company de partit de Benach, Sergi de los Rios, no es va estar de criticar la participació del president del Parlament a l'acte de Reus, tot insistint: «A mi no m'ha agradat la seva presència», tot i que també va admetre que «també és lliure de ser-hi». De los Rios, que no va voler fer cap més valoració, sí que va aprofitar per citar exemples de polítics d'un mateix partit que tenen opinions diferents sobre un mateix assumpte, en referència al president de la Diputació, Josep Poblet, i el portaveu de CiU a Tarragona, Joan Aregio. «El que ha fet l'Ernest no és únic», va cloure el republicà.

CiU creu que pot tenir efectes entre els electors de Tarragona.

El líder convergent, Joan Aregio, també va recordar que la presència de Benach, tenint en compte que és la segona autoritat del país, va ser «molt inadequada i molt inapropiada, i això pot tenir conseqüències electorals a la ciutat de Tarragona». En relació amb la reunió amb Benach de la setmana passada, Aregio va explicar: «Crec recordar que ens va dir que en tot això, ell no s'hi posaria i que aquest enfrontament no el compartia.» En qualsevol cas, des de CiU es creu que la pugna «no és amb Reus, sinó amb el govern del tripartit».

El PP l'acusa de cinisme.

El Partit Popular també es va acarnissar amb Benach. «Ser jutge i part és d'un cinisme del tot inacceptable perquè ha de representar a tots els catalans, i no només a una part», va afirmar el portaveu popular a Tarragona, Alejandro Fernández, que va reiterar la necessitat d'exigir-li responsabilitat política.

La concentració de Tarragona ja té data: el 30 de desembre

S.C

La concentració en defensa de Tarragona impulsada pel moviment Mou-te se celebrarà el proper 30 de desembre, a la una del migdia. L'acte, al qual ja s'han adherit moltes entitats de la ciutat, tindrà lloc als peus de les escales de la Catedral. El moviment Mou-te tampoc no va trobar encertada la presència de Benach a l'acte del Fortuny i en un comunicat va explicar que «va tornar a fer un ús il·lícit i partidista del seu càrrec». Mou-te també va deixar clar que respecta les aspiracions i reivindicacions de Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes