190 entitats reivindicaran avui el pes de Reus en la nova distribució territorial

Alhora la plataforma «Tots som capital» proclama la voluntat de diàleg per configurar la vegueria

Tots som capital és l'acte acadèmic que, impulsat inicialment per la Cambra de Comerç de Reus, el Centre de Lectura, el Col·legi d'Advocats de Reus i el Reial Aeroclub de Reus Costa Daurada, escenificarà avui què vol la societat civil reusenca. Per això, els representants de les 190 entitats ja adherides (més les que s'hi sumin a última hora) pujaran dalt de l'escenari del teatre Fortuny, on els caps visibles de les quatre entitats impulsores faran un parlament que la classe política escoltarà des de la primera fila de butaques de platea. Hi serà el ple del consistori reusenc, alguns dels alcaldes del Baix Camp i fins i tot s'hi ha convidat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a més dels de Salou, Vila-seca i Cambrils. Isaac Sanromà, però, assegura que no sap ben bé qui ha confirmat la seva presència.

Sanromà detalla que «els parlaments intentaran dibuixar la nova realitat que es presenta amb la nova divisió territorial». El punt clau se situa en la capitalitat de la vegueria, que, si bé «no té sentit que tornin a haver-hi dues vegueries [Tarragona i Reus] com a l'any 32», diu el president de la Cambra, «per la naturalesa del nostre territori Reus mereix estar considerada». «Volem que l'administració estigui el més propera possible al ciutadà» i la manera de fer-ho és «la cocapitalitat», hi afegeix més detalladament. I aquest és el missatge que volen fer arribar als polítics, perquè és qui «ha d'abanderar» el posicionament de la societat a partir d'ara. «També es parlarà de l'aeroport», avança Sanromà: «Es posarà sobre la taula els orígens, que són de gent de Reus.» En aquest sentit afirma a la vegada que «tot i que el nom és el menys important», «no estem d'acord que les infraestructures portin el nom de Tarragona perquè han de representar el territori on són». I en cas que es trobin al terme de Reus, com ara l'estació intermodal, «pot portar el nom de Reus i algun altre».

Sanromà és conscient que «cal mesurar les paraules» per no confondre i perquè la voluntat és de «dialogar per veure quines oportunitats té el territori». I en qualsevol cas perquè «no serà un acte contra ningú», sinó que «s'ha de comptar amb tot el territori». L'acte començarà a dos quarts de nou del vespre i les portes seran obertes fins a omplir l'aforament, de prop de 800 persones.

Tarragona capital, també al Facebook

Tarragona també és mou: l'alcalde de la ciutat i els portaveus dels grups municipals han fet un manifest demanant que la futura vegueria de Tarragona porti aquest nom, com les de Barcelona, Girona i Lleida portaran el nom de la capital. Així com especifiquen que Tarragona en sigui l'única capital amb la nova distribució. El manifest Tarragona som tots es pot signar a l'ajuntament, a la Cambra de Comerç, a l'hospital Santa Tecla i a la seva oficina de suport. Ara s'hi afegeix el Facebook, on s'ha creat el grup Vegueria de Tarragona amb Tarragona capital, que té 1.200 membres. A més, la plataforma Mou-te, amb 5.695 adherits, convida a enviar un missatge a través del Facebook al conseller de Governació preguntant-li per què proposa denominar a la vegueria Camp de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró
societat

La Patum de Berga manté el pressupost en 456.000 euros

berga
societat

El pare de la nena morta per la mare a Sant Joan Despí nega que l’acusada tingués cap problema mental

barcelona
Societat

Conveni amb la Fundació Ramon Noguera per tenir cura de gats de carrer

llagostera
patrimoni

Malmeten unes escales del Park Güell

Barcelona