Barcelona recupera les constants vitals

La normalitat es va restablir a la ciutat durant el dia d'ahir i les afectacions per la nevada es van concentrar a la zona alta

Després d'una tarda i una nit, les de dilluns, que van ser un veritable malson, Barcelona va recuperar ahir el ritme vital a una velocitat insòlita. A primera hora del dia les tres línies del Trambaix –T1, T2 i T3– ja funcionaven amb plena normalitat, així com la gran majoria de línies d'autobús, que havien interromput el servei a conseqüència de la nevada. Tot i així, a la tarda encara n'hi havia alguna que no operava amb plena normalitat. Es tractava de les línies 10 (passeig Marítim-Montbau) i 5 de bus de barri –102, 111, 118, 127 i 128–, que cobreixen, bàsicament, la zona alta de la ciutat –Collserola, Tibidabo i Roquetes–, les que van resultar més afectades per la batzegada climatològica i de la qual ahir encara es ressentien. Pel que fa al metro, que dilluns no va tancar per cobrir la demanda de transport públic, no s'hi va registrar cap incidència. En 24 hores va tenir 1,3 milions de validacions, 150.000 més que qualsevol altre dia.

Retirar la neu que encara resistia en punts com ara Pedralbes, Can Carallau o Gràcia va ser una de les altres prioritats d'ahir. Un total de 24 màquines, acompanyades de la Guàrdia Urbana, van dur a terme aquesta tasca, i es van encarregar d'obrir, a mig matí, carreteres com ara la de l'Arrabassada, que havien quedat afectades per la tempesta. Paral·lelament, també es va escampar sal en diversos carrers de Canyelles, Torre Baró, Sant Genís, la Teixonera i les Planes, per normalitzar-hi la circulació de vehicles. De fet, de les 1.261 incidències que s'han gestionat pel mal temps, el 51% han estat sol·licituds per escampar sal. A les rondes la situació d'ahir, d'aparent normalitat, contrastava amb el panorama gairebé dantesc de dilluns. Un símptoma evident que Barcelona tornava a ser la de sempre. Però la neu i el vent també van deixar petja en 12 parcs que ahir al vespre encara estaven tancats. En total, 830 arbres han resultat afectats pel temporal en el conjunt de la ciutat.

D'altra banda, 46 centres educatius de Barcelona, bàsicament de la zona alta, van suspendre ahir les classes a causa dels efectes del temporal de neu, seguint les recomanacions de l'Institut Municipal d'Educació. Es tracta dels centres escolars que estan situats per sobre de la ronda de Dalt, on també hi ha una cinquantena d'escoles privades. Precisament en aquesta zona, els alumnes de l'Escola Virolai van poder tornar a casa després que havien passat la nit a les instal·lacions escolars per la impossibilitat dels pares d'anar-los a buscar arran del col·lapse viari que hi va haver en aquesta part de la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell