Aigua calenta i sal

Els veïns de les parts més altes de Barcelona van haver d'enfrontar-se a les plaques de gel i a la neu durant el matí

Ahir a la tarda, a l'associació de veïns de Sarrià encara es parlava del monumental embús de tràfic viscut el dia anterior. És la zona de Barcelona on es concentren més escoles per metre quadrat, i els cotxes que venien de les afores quedaven encallats, sobretot a les rampes de la ronda de Dalt. A primera hora d'ahir hi havia encara molts arbres caiguts i les escoles tancades, però la preocupació era una altra, ja que es concentraven com evitar el gel i les relliscades. A la Via Augusta, els vianants, per evitar ensurts caminant, havien d'anar seguint les regueres que els operaris municipals havien anat netejant trencant el gel amb pales.

El sol va ajudar a desfer les plaques, però també va caldre la bona fe dels veïns que a primera hora van llançar aigua calenta a les entrades de les escales, tal i com explicava una veïna de la Forja, concretament al carrer Madrazo, que, tot i quedar en una zona més baixa del districte de Sarrià-Sant Gervasi encara va haver de viure les restes de la nevada del dia anterior.

A Vallvidrera, veïns de Mont d'Orsà van explicar a aquest diari que les tasques de neteja es van centrar en els carrers amb més circulació de tràfic, però en altres carrers més petits, el gel va estar present fins ben entrada la tarda. El funicular no va funcionar i es va disposar un autobús per accedir a la zona elevada fins al vespre.

Sal a Horta-Guinardó

Per altra banda, un portaveu de l'associació Carmel sense Traves explicava amb indignació que a la cruïlla dels carrers Murtra amb Llobregós hi havia hagut al matí molts problemes amb el gel, i va explicar que des de l'Ajuntament no havien fet res per netejar les voreres: «Això sí, han portat sal i l'han deixat aquí, sense cap màquina per llançar-la ni cap operari que ho faci.» Els que sí que van actuar a molts punts del districte d'Horta-Guinardó van ser els operaris de Parcs i Jardins, que van haver de tallar alguns dels arbres caiguts amb motoserres, alguns dels quals van caure sobre cotxes com ara al carrer d'Àngel Marquès. Els barris més afectats van ser els situats per sobre de la ronda de Dalt, el Carmel i Horta i Sant Genís dels Agudells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.