Tortosa importa la Passió de Vilalba per enriquir el programa de Setmana Santa

Una conferència a càrrec de l'historiador Hilari Muñoz sobre els 650 anys de la confraria de Sant Antoni dels Pagesos va obrir ahir al vespre els actes de la Setmana Santa de Tortosa. De fet, l'Ajuntament havia d'adjudicar ahir les obres de rehabilitació de l'antiga església de Sant Antoni, al carrer Montcada, que es convertirà en el centre d'interpretació de la Setmana Santa tortosina. Es tracta d'un nou equipament museístic i turístic, en què s'exposaran de manera permanent els 11 passos de les 10 confraries tortosines, i que ha d'estar operatiu abans d'un any.

«Enguany serà una Setmana Santa especial, ja que celebrem el 30è aniversari de la constitució de l'Agrupació de Confraries», ha recordat el president de l'entitat. Així, Josep Borrell ha destacat els concerts del festival internacional de música sacra, la processó de la Passió del diumenge de Rams, la processó del Silenci –que enguany canvia el recorregut per les obres al carrer Ciutat i Croera–, i l'aposta per rellançar la processó del divendres sant. Però la principal novetat de la Setmana Santa d'enguany serà la representació, per primer cop a Tortosa, de la Passió de Vilalba dels Arcs, que tindrà lloc el 20 de març, a les deu de la nit, al teatre auditori. L'alcalde, Ferran Bel, ha fet les gestions per portar la Passió a la ciutat. Tot i això, a Tortosa no es veurà la versió a l'aire lliure, sinó la que els veïns de Vilalba fan al casal quan plou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses