Recordant el primer duc

La Setmana Medieval de Montblanc ahir va retre homenatge a la figura de Martí l'Humà

Martí l'Humà, abans de convertir-se en el darrer rei de la Corona d'Aragó descendent de la casa de Barcelona, va ser el que els montblanquins consideren «el primer i darrer duc de Montblanc», com explicava el president de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Joan Roig. La Setmana Medieval de Montblanc ahir va retre homenatge a la figura del monarca, del qual enguany se celebren els 600 anys de la seva mort. En un acte íntim a l'església de Santa Maria la Major, les quatre cases nobiliàries de Montblanc (Alenyà, Vilafranca, Gener i la Reial) van fer l'entrega de les seves credencials a Martí l'Humà, acompanyats de tota la comitiva, formada també per les donzelles, els servents i la gent del poble.

L'acte va anar seguit de l'actuació de la Coral Flor de Lis i l'Orfeó Badaloní que, a la mateixa església, van interpretar cançons de l'època medieval.

Més actes al carrer

A part d'aquests actes, ahir el nucli antic de Montblanc es va tornar a omplir a l'hora de passejar per les parades del mercat medieval, o bé a l'hora de gaudir d'alguns espectacles, com ara l'exhibició de Falconeria a càrrec dels falconers de Valporquero. Els falconers van impressionar el públic amb el vol de les seves aus ensinistrades. Ahir l'animació al carrer també es va mantenir a l'alça, ja que els organitzadors han decidit reforçar-la amb espectacles com ara La Forca a càrrec del grup Excalibur.

Més actes fins al dia 2

La Setmana Medieval no es va aturar ahir, i fins al proper diumenge 2 de maig hi haurà diversos actes, com el retorn del mercat medieval i la mostra d'oficis, amb vista al proper cap de setmana. Divendres al vespre es reprendrà la intensitat d'actes amb les Rondes Trobadoresques (una cercavila de nobles i trobadors) i el sopar medieval. El cap de setmana inclourà novetats com la sessió golfa, al proper dissabte, i de l'espectacle El judici al cavaller i a l'alcavota, amb una sèrie de canvis per fer-lo més atractiu pel que fa al públic adult. Montblanc també rebrà la visita d'un grup britànic de recreació històrica, The Warwick Courtiers, vinguts de Stratford-upon-Avon, que faran dansa medieval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cadaqués

Oposició a la construcció de pisos a l’actual camp de futbol

Cadaqués

Onze murals d’artistes urbans reivindiquen la cultura marítima

L’Ametlla de Mar

Arrels de Vi enceta l’edició amb més expositors que mai

sant martí d’empúries

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya