La immigració a l'escola pública de Tortosa satura els centres concertats

El bisbat admet que no podrà atendre la demanda i recorda que la planificació correspon a Educació

El delegat diocesà d'Ensenyament, mossèn Miquel Garcia Bailach, va negar ahir que puga haver-hi cap relació, entre la concentració d'alumnes nouvinguts als centres públics i l'increment de la demanda que s'ha produït en els últims anys als tres centres concertats de la ciutat de Tortosa: el col·legi Sagrada Família, el col·legi Teresià i La Consolació. La realitat, però, és que en els últims dos anys s'ha produït un excés de preinscripcions als tres col·legis religiosos, fins al punt que el 2007 Educació va denegar la creació d'una classe al Sagrada Família, i una vintena d'alumnes que tenien aquest centre i el col·legi Teresià com a primera opció van quedar sense plaça. També va passar el mateix l'any passat amb una desena de sol·licituds del Sagrada Família, que tenien com a segona opció altres centres concertats o el CEIP El Temple, força saturat. En aquest sentit, també es va produir un excés de preinscripcions als dos col·legis públics de Ferreries, al marge dret del riu, ja que algunes famílies autòctones miren amb recels els altres dos centres públics de Tortosa, tots dos situats al nucli històric i amb un major percentatge de població immigrada.

L'explicació oficial que donen als serveis territorials d'Educació és que les famílies prefereixen matricular els seus fills en uns determinats centres, però que Tortosa és zona única i que criteris com la proximitat no es tenen en compte. Tot i així, l'any passat van detectar-se alguns intents de frau, amb preinscripcions a Ferreries de famílies que en realitat no residien el barri, o que feien servir l'adreça dels avis. Finalment, Educació va estudiar totes les sol·licituds cas per cas, i segons va explicar al setembre la directora dels serveis territorials, Marian Rojas, els alumnes que havien triat el CEIP Ferreries o el CEIP Cinta Curto van poder matricular-se als dos centres. De fet, Educació va anunciar fa un any que estudiava l'avançament de l'ampliació del CEIP Cinta Curto, que passaria a tenir dues línies més. De moment, el curs que ve ja podria tenir una línia nova.

«Haurem de dir que no a molta gent»

GUSTAU MORENO

«La planificació escolar correspon a Educació, però enguany haurem de dir que no a molta gent que voldria entrar a l'escola concertada, ja que l'administració no sempre concedeix als centres l'autorització per incrementar el nombre de places», va dir ahir el delegat d'Ensenyament del bisbat de Tortosa. Segons Miquel Garcia Bailach, els 10 centres de la diòcesi encara podrien rebre més alumnes, i «sap greu no poder atendre totes les famílies que demanen l'ensenyament de l'Església». El responsable diocesà va valorar que Tortosa té ara «un bon servei d'escola concertada», tot i reconèixer els problemes de matriculació al col·legi Sagrada Família. Garcia Bailach va dir que també alumnes d'altres confessions reclamen una plaça als centres concertats catòlics, «per la qualitat de l'ensenyament».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona