Societat

Càritas manté els ingressos en l'any fort de la crisi, però dobla el nombre d'usuaris

Durant el 2009, l'entitat benèfica va donar ajut a 83.000 persones, quasi el doble que l'any anterior

Durant el 2009, l'entitat benèfica va gestionar un pressupost similar al de l'any anterior, ja que va ingressar 1.478.000 euros i se'n va gastar 1.436.000. La gran novetat ha estat que s'ha doblat el nombre de persones que han demanat ajuda a Càritas –anomenats els nous desemparats–, que ha passat dels 47.000 del 2008 als 83.000 registrats durant l'any passat. Del total de diners amb què treballa Càritas Diocesana, un 71 per cent –més d'un milió d'euros– es van destinar a acció social (persones sense sostre, immigrants sense la documentació en regla, famílies en situació de precarietat, i també a formació i a ocupació).

Programes i projectes

Càritas treballa en diversos fronts. Un dels més importants és el programa d'acollida i atenció directa, que es desenvolupa en diferents projectes. A Reus, Llet i farinetes va donar suport a 63 mares joves amb mancances afectives, econòmiques i socials. A través de Filigrana s'ha atès més de 30.000 persones. En matèria d'infància i joventut, 150 infants van ser atesos a través del projecte Sortim. Càritas també ha destinat molts recursos a formació i ocupació. Traduït en euros, va invertir 130.000 euros a totes les seus que hi ha a la diòcesi. Pel que fa als ajuts a persones sense sostre, Càritas Diocesana va destinar 345.000 euros a l'acolliment, l'assistència, la rehabilitació i la promoció de les persones sense llar. Durant el 2009, la Casa d'Acollida de Tarragona –Sant Auguri– va comptabilitzar 768 estades. D'altra banda, el programa de migració ha estat un dels que han donat servei a més gent durant el 2009, amb 2.200 persones immigrades beneficiades dels projectes. Càritas disposa de 916 voluntaris per dur a terme les seves activitats.

MOVIMENT ECONÒMIC

INGRESSOS
Aportacions 736.758,65 euros -Inclou donatius, quotes dels socis, la col·lecta de Corpus i les aportacions de parròquies i altres llocs de culte
Programes 129.910, 85 euros
Cooperació internacional 2.850 euros
Subvencions 608.510, 37 euros -Inclou els ajuts de la Generalitat, consells comarcals, ajuntaments, Càritas Espanyola...
TOTAL 1.478.029,87 euros
DESPESES
Acció social 1.026.815,32 euros -Inclou famílies, infància, ocupació, gent gran, transeünts i migració
Cooperació nacional i internacional 11.630,90 euros -Inclou les quotes a Càritas i les campanyes d'emergència
Altres 397.690,27 euros -Activitats d'animació, voluntariat i comunicació.
TOTAL 1.436.136,93 euros

«Volem perdre clients»

S.C

El delegat de la pastoral, Santiago Soro, es va mostrar satisfet amb les xifres, tot i que va subratllar: «S'hi hauria d'afegir el menjar que ens donen institucions i sobretot particulars, perquè a la cistella de l'església no hi veig mai el fons.» Soro, a més, va instar la societat a continuar col·laborant: «És un moment de crisi molt dur i delicat, i cal enfortir la solidaritat», va concloure Soro, que tem que l'any vinent pugui haver-hi retallades en l'ajut econòmic. A més, va deixar clar: «Volem perdre clients.» En l'acte també es va presentar Francesc Roig com el nou director de Càritas Tarragona. Francesc Roig és, actualment, director en funcions de Càritas Diocesana de Tarragona. Vinculat al món de l'educació i la cultura, Roig haurà de ser elegit i ratificat en una assemblea extraordinària el dia 10 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 13ena Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa