Societat

Figueres no permetrà portar el burca o el nicab a les instal·lacions municipals

Serà el primer municipi de les comarques gironines que prohibeixi el vel integral a les seves dependències

Ho ha decidit l'equip de govern, al qual pertany ICV amb CiU i ERC

L'Ajuntament de Figueres ha presentat una modificació de les ordenances municipals, per incloure-hi un punt on es recollirà la prohibició de vestimentes que tapin el rostre als equipaments i edificis municipals.

La mesura, que s'ha consensuat entre els tres grups que formen part del govern (CiU, ERC i ICV), es vol portar al ple d'aquest juliol. Un cop aprovada la mesura, Figueres serà el primer municipi de les comarques gironines a prohibir els vels integrals.

Fonts municipals han explicat que l'objectiu de la mesura es mantenir la tradició integradora de Catalunya i fomentar un model de convivència adequat. “En definitiva, s'establirà el principi clar i indiscutible que s'ha d'anar amb la cara descoberta”, ha concretat el vicealcalde Francesc Canet (ERC).

Tot i que el nou punt de l'ordenança no menciona de manera clara l'ús del burca i el nicab, aquestes dues peces quedaran incloses dins la prohibició. Canet ha volgut deixar clar que, més que la llista de peces de roba que no es permetran, la prohibició es fa per garantir “el civisme i la convivència”. De totes maneres, ICV reclama que la modificació no es tradueixi en una victimització de les dones que portin burca. Per això, aposta per la fórmula genèrica que s'ha triat, on no s'esmenta cap peça explícitament.

Figueres s'afegeix així al grup de municipis que ja han pres decisions similars, com ara Lleida i Barcelona. Paral·lelament, als plens de l'Hospitalet del Llobregat i de Sant Adrià del Besòs de dimarts i dimecres, respectivament, el PP presentarà resolucions en el mateix sentit. En el cas de l'Hospitalet, la moció comptava en un primer moment amb el suport del PSC, que governa amb majoria a la ciutat, però posteriorment se n'hauria desdit per les crítiques del seu soci de govern, ICV, a limitar l'ús del vel.

Altres grups municipals del PP també portaran mocions similars als propers plens de Roses, Palafrugell i Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia