Societat

Sant Adrià de Besòs rebutja la prohibició del burca que proposava el PP

La majoria plenària que representen PSC i ICV-EUiA ha votat en contra

PP i CiU estan a favor de prohibir-ne l'ús però també advoquen una regulació estatal

El ple de Sant Adrià de Besòs ha rebutjat la moció presentada pel PP que proposava la prohibició del burca als equipaments públics.

La majoria plenària que representen PSC i ICV-EUiA ha votat en contra perquè asseguren que el vel integral no és present al municipi. Val a dir que els populars, que volen prohibir-ne l'ús, també reconeixen que el burca “no és un problema a Sant Adrià”', però veuen necessari regular-ne l'ús “abans que ho sigui”. I per això proposen que, a més, es faci una regulació a nivell estatal. CiU hi ha donat suport.

Des del govern municipal, ICV-EUiA considera que prohibir el burca és “criminalitzar” la immigració, mentre que el PSC, tot i que considera necessari regular-ho, aposten perquè això ho faci una administració superior.

Una posició contrària a l'adoptada pels socialistes a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat on han donat llum verda a la prohibició del burca i el nicab als equipaments públics.

Els consistoris de Lleida i Figueres també han optat per modificar les seves ordenances i impedir l'ús de qualsevol vestimenta que tapi el rostre.

Per la seva part, Manresa i Terrassa, com a Sant Adrià, han evitat pronunciar-se sobre aquest polèmic tema i han acordat iniciar mesures de sensibilització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia