Societat

Sant Adrià rebutja la proposta del PP de prohibir el burca als espais públics

L'equip de govern (PSC i ICV-EUiA) acusa els populars de «crear problemes allà on no n'hi ha»

Malgrat que va admetre que no representa «gaire problema» a Sant Adrià, el regidor del PP, Salvador Aragall, va tirar pel dret –s'havia especulat amb la possibilitat de retirar el punt– i va presentar la moció per demanar la prohibició del burca al carrer i als espais públics del municipi, seguint la línia d'altres ajuntaments. «Es tracta de regular la qüestió abans que sigui un problema», va dir. Aragall, que va assegurar que aquesta és una qüestió «que preocupa la ciutadania», va defensar la proposta amb arguments com ara la seguretat o la dignitat de les dones. «El vel dificulta la integració d'aquests nous catalans de procedència musulmana», va afirmar.

L'equip de govern va ser molt crític amb la proposta, que va rebutjar frontalment. «Acabem regulant sobre les víctimes i hem d'incidir en les persones que obliguen les dones a dur burca», va dir el regidor del PSC, Joan Callau, que va recordar que a Sant Adrià hi ha al voltant d'un 10% de població nouvinguda, la majoria de la qual és d'Amèrica Llatina. La intervenció més dura, però, la va fer el portaveu d'ICV-EUiA, Gregorio Belmonte, que va qualificar «d'irresponsable» la moció. «És un debat fals, inexistent, que plantegen per guanyar vots», va etzibar. Belmonte, que va acusar Aragall de «criminalitzar» la immigració, va dir que la seva «realitat és esbiaixada». «El que li passa és que s'ha apropat als seus companys de Badalona i ja sabem com són», va ironitzar. Tant el PSC com ICV-EUiA van deixar clar el seu «rebuig» a la imposició d'aquest vestit.

Només CiU va donar suport a la moció. El seu regidor, Josep Sabadell, va demanar que es limités la prohibició únicament als espais públics. «Al carrer hem de ser més tolerants», va dir.

LES FRASES

Joan Callau
portaveu del psc
«Acabem regulant sobre les víctimes, quan hem d'incidir en les persones que les obliguen a dur burca»
Salvador Aragall
PORTAVEU DEL PP
«Dificulta la integració d'aquests nous catalans de procedència musulmana»
Josep Sabadell
portaveu de ciu
«Estem d'acord que es reguli l'ús en espais públics, però al carrer hem de ser més tolerants»
Gregorio Belmonte
portaveu d'icv-euia
«És una mesura irresponsable que criminalitza la immigració»

Regidors «mileuristes»

Més enllà de la discussió sobre el burca, el ple d'ahir va ser bastant descafeïnat. L'únic moment polèmic després de passar l'escull del vel integral, va ser la proposta d'ajustar els sous dels càrrecs electes, que va provocar una polèmica protagonitzada pel regidor convergent, Josep Sabadell. Sabadell va retreure al govern que hagués menyspreat la seva proposta «fa nou mesos» de rebaixar el sou dels regidors. «A vostès la ciutat no els importa gens», va dir. «Fa nou mesos em van dir de tot. No van tenir ni la responsabilitat ni la dignitat i van anar al coll del regidor. I avui se l'han d'empassar perquè els hi obliguen», hi va afegir. Joan Callau, primer, i Pedro Rivero, després, van intentar desmuntar les acusacions del portaveu de CiU. Rivero, com a responsable d'Hisenda, va recordar que els regidors de Sant Adrià tenen els sous més baixos de l'àrea metropolitana. «Tenim sis regidors mileuristes», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]