Societat

El PP de Vilanova demana la prohibició del burca als equipaments públics

El grup municipal del Partit Popular a Vilanova i la Geltrú intentarà dilluns al ple que l'Ajuntament prohibeixi l'ús del burca als equipaments públics de la ciutat, com ja han fet municipis veïns com ara el Vendrell i més recentment Cunit. El PP presentarà una moció a la sessió ordinària del dia 5 per manifestar el seu «rebuig a l'ús de vestimentes i accessoris que cobreixin totalment la cara i que impedeixin la identificació i la comunicació visual». Aquesta formació política considera que el vel integral és «un símbol de valors culturals que legitimen la dominació de les dones pels homes». I en aquest sentit, el portaveu de la formació, el regidor i diputat del PP al Parlament Santi Rodríguez, defensa que «la pluralitat cultural i religiosa és un valor positiu en la mesura que tots respectem uns principis de convivència comuns per protegir la seguretat, l'ordre, la salut i els drets i les llibertats fonamentals dels altres. Per Rodríguez, «la democràcia exigeix un reconeixement universal de la igualtat de drets i d'oportunitats per raó de gènere, la lluita contra tota mena de violència de gènere i de pràctiques que atemptin contra la dignitat de la dona o que signifiquin alguna mena de discriminació».

La setmana passada, el municipi de Cunit va aprovar, amb els únics vots favorables del govern (set del PSC i dos del PP), la prohibició de qualsevol vestit que no permeti reconèixer el rostre de la persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]