Societat

religió

Primer recurs judicial per prohibir el burca a Lleida

Una entitat musulmana presenta un contenciós per la prohibició del vel integral aprovada per la Paeria

Critiquen que se'ls hagi exclòs del debat, igual que a les dones islàmiques

L'associació musulmana Watani per a la Llibertat i la Justícia va anunciar ahir que ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la moció de l'Ajuntament de Lleida que prohibeix el vel integral en espais municipals. És el primer cas d'una ordenança reguladora del burca que acabarà als tribunals.

Aquesta associació va fer públic un comunicat en el qual a més de liderar la resposta a la moció lleidatana critica que no s'hagin tingut en compte les entitats religioses musulmanes en aquest debat i en les modificacions de les ordenances que a partir d'ara regularan el burca o el nicab en equipaments municipals. “I més encara en un moment en què les dones musulmanes necessitaven tot el suport per poder reivindicar els seus drets bàsics”, segon Watani. Per tant, anuncien que es prenen un temps de reflexió per decidir si continuen en els òrgans de representació davant les administracions.

És la primera resposta judicial d'un col·lectiu islàmic contra les mocions sobre el burca que a poc a poc es van estenent per municipis i administracions.

L'associació també critica el silenci del ministeri d'Igualtat del govern central ni tampoc de la delegació especial del govern contra la violència a la dona, organismes que al seu entendre haurien d'evitar aquestes mocions. Per tant, fan una crida als partits polítics per rectificar.

D'altra banda, l'Ajuntament de Tàrrega va rebutjar dijous a la nit la moció per prohibir el burca en espais municipals que havia presentat el regidor de Partit per Catalunya, una formació que ja està intentant estendre altres mocions com la registrada a Cervera per declarar aquest municipi lliure de mesquites. Precisament, la capital de la Segarra serà una de les properes ciutats on es debatrà i votarà la polèmica moció.

LA XIFRA

12
municipis
de Catalunya han votat ja ordenances que prohibeixen el burca
als espais públics municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]