Baltasar admet que «ha estat una de les setmanes més dures per a ICV» al govern

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va admetre ahir que l'última setmana, marcada per la desafortunada actuació dels Mossos en les hores posteriors al desallotjament de l'edifici històric de la UB, «ha estat una de les més dures per a ICV» des que els ecosocialistes són al govern. No obstant això, i en un entrevista a RAC1, el conseller de Medi Ambient va negar que la crisi hagi desgastat el partit. «Crec que, entre altres coses, ha fet prendre molta consciència al conjunt d'Iniciativa de la importància de governar», va assegurar. Baltasar, que va celebrar l'absència d'incidents en la manifestació d'abans-d'ahir –«tenia l'esperança que no hi hagués cap mena d'enfrontament ni violència i avui [ahir per al lector] em sento molt més alleugerit– va explicar que el conseller d'Interior, Joan Saura, «no està en situació de dimitir».

Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, va minimitzar les crítiques que un sector del moviment estudiantil ha dirigit al seu partit els últims dies. En aquest sentit, va assegurar que «la gran majoria d'estudiants vol que es negociï el procés de Bolonya, i una minoria no es pot imposar». Puigcercós va apostar per una negociació encaminada a destinar més recursos a les beques. Pel que fa a les pintades que els manifestants van fer a la seu nacional del partit, al carrer Calàbria, hi va restar importància: «Prefereixo això que el que va passar en la càrrega policial de l'altre dia, amb mossos, estudiants i periodistes agredits.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.