Treva a la universitat

Els estudiants plantegen uns dies de reflexió per tornar a les grans mobilitzacions després de Setmana Santa

Els estudiants no pensen aturar les mobilitzacions contra el pla de Bolonya. Després de la multitudinària manifestació de dijous, es plantegen promoure noves protestes col·lectives i «fer un front comú» amb els professors i el membres del personal d'administració i serveis (PAS) que també s'han mostrat contraris al procés, segons va anunciar ahir Mallol. «S'ha demostrat que no som una minoria», va afegir. El portaveu va recordar que el diàleg amb la Generalitat continua «trencat» i va tornar a reclamar la dimissió del conseller d'Universitats, Josep Huguet, i el conseller d'Interior, Joan Saura, com ja va fer durant la manifestació. Ermengol Gassiot, portaveu del grup de docents contraris al procés de Bolonya, va dir que cal fer una diagnosi de la situació actual i esperar que es pugui reobrir el diàleg amb el govern i els rectors.

La Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants (CAE), que també va convocar la manifestació de dijous, segueix la línia de reflexió plantejada pel sindicat pels pròxims dies, malgrat que no abandonen les accions puntuals i el suport a altres moviments socials. Tenen previst participar avui en la manifestació contra la crisi convocada per aquesta tarda a Barcelona. Al matí, repartiran informació sobre Bolonya i la marxa als metros de la ciutat. Segons Pere Duran, membre de la CAE, algunes facultats estan donant un nou «gir» a la protesta apostant per treballar conjuntament amb altres moviments socials.

Facultats desocupades

La normalitat va tornar ahir a les facultats de la UB i UAB després que van acabar les tancades i la vaga promoguda pels estudiants contraris al pla de Bolonya. Les facultats de Dret i de Geografia i Història de la UB van estar ocupades les nits de dimarts i dimecres per grups d'estudiants que volien preparar la manifestació de dijous i informar la resta d'universitaris sobre què és el procés de Bolonya. Al campus del Raval, les classes es van fer amb normalitat després que els contraris al pla van decidissin suprimir els piquets que dimecres i dijous van impedir l'accés a les aules. Ahir, un grup d'estudiants que volien fer classe van traslladar a la degana de la facultat de Geografia i Història, María Ángeles Rincón, la petició que es prenguin mesures perquè no es torni a impedir l'entrada dels alumnes a les aules. L'assemblea d'estudiants de la facultat de Dret va demanar ahir al rector, Enoch Albertí, que s'excusi públicament per haver-los acusat del fals avís de bomba que hi va haver al centre dijous a la tarda. Si no ho fa, van advertir que exigiran la seva dimissió.

Els estudiants tancats al deganat d'educació de la UAB van decidir ahir en una assemblea, en què van participar alumnes, professors i membres del PAS, abandonar la tancada que havien iniciat dimecres de matinada. L'ocupació havia generat problemes als professors i membres del PAS que volien accedir als seus despatxos. En la reunió van acordar treballar plegats «per la universitat pública», segons va dir el portaveu Arnau Aimerich.

Una excepció: Educació al campus Mundet

s. pérez soler

A la facultat d'Educació del campus Mundet de la Universitat de Barcelona (UB), al districte d'Horta Guinardó, la majoria de classes s'han substituït per obrir un espai de reflexió sobre com s'ha d'aplicar el pla de Bolonya. Des de dimecres se segueix un «currículum alternatiu», segons va explicar Montse Puig, membre de l'assemblea Mundet. La decisió es va prendre arran de l'actuació dels Mossos d'Esquadra del dia 18, en què es va desallotjar l'edifici històric de la UB. Tot i això, ja fa més de quatre mesos que desenes d'estudiants dormen en aquesta facultat. Més d'una quarantena de professors del campus Mundet els donen suport i exigeixen «la reobertura del procés de diàleg que l'assemblea d'estudiants UB havia iniciat amb les autoritats acadèmiques», segons indiquen en un comunicat penjat al web de l'assemblea del campus Mundet. L'activitat acadèmica es reprendrà quan s'arribi «a una conclusió», va dir Puig. Mentrestant, la facultat està decorada amb pancartes en contra del pla de Bolonya i dels Mossos, i els sacs de dormir han envaït els passadissos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto