Huguet acusa els docents crítics amb el pla de no voler avançar

El conseller d'Universitats, Josep Huguet, va criticar ahir els docents universitaris que s'han afegit a les protestes dels estudiants contraris al procés de Bolonya. «Alguns dels professors que es manifesten contra el pla de Bolonya ho fan perquè no volen canviar els seus mètodes d'ensenyament que són arcaics i anacrònics», afirmava el conseller després d'assegurar que és legítim que els estudiants puguin demanar la seva dimissió i de deixar molt clar que no comparteix «en absolut» les crítiques que es fan al procés de Bolonya. Així, defensava que el govern està treballant per evitar que d'aquí a uns anys la universitat acabi sent privatitzada. En aquest sentit, va afirmar que cal que tothom «es posi les piles» per fer canvis en els mètodes d'ensenyament i crear bons llicenciats que ajudin en un canvi en l'economia i la societat del país. «La crisi global ens posa davant un repte: o surten universitaris ben preparats per liderar empreses privades i públiques, o el país s'empobrirà i l'estat del benestar anirà cap avall», hi afegia el conseller.

Huguet va valorar positivament la manifestació de dijous «pel seu caràcter pacífic», però va lamentar la violència que hi ha hagut en altres mobilitzacions. El conseller va deixar clar que el dret a la protesta «ha de ser compatible amb el dret a l'estudi». A més, es va mostrar estranyat que hi hagi independentistes catalans que no apostin per l'alternativa d'espai superior europeu.

D'altra banda, el secretari d'estat d'Universitats i exrector de la UB, Màrius Rubiralta, va assegurar a Vic que per negociar l'aplicació del procés de Bolonya cal una actitud «positiva» cap al diàleg tant per part de les administracions com dels universitaris. Segons Rubiralta, hi ha «un conjunt de situacions» que es podrien haver resolt abans. En concret, feia referència al «maltractament» que senten algunes àrees d'humanitats i ciències socials. Rubiralta va afirmar que en cap cas és acceptable la violència per imposar idees. Hi afegia, a més, que s'estan «obrint al màxim els canals de diàleg» perquè, «segurament, poder portar a la taula de diàleg les idees dels grups que ara estan portant a les manifestacions comportaria una millora més ràpida de la universitat». Va fer, doncs, una aposta pel diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.