Societat

Tortosa

Comença la XV Festa del Renaixement

El Renaixement fa resplendir Tortosa

Una tempesta d'estiu no arriba a deslluir la cerimònia inaugural, dedicada a repassar els primers 15 anys

El creador i impulsor de la Festa del Renaixement, Ramon Cardús, fa una crida a mantenir el rigor històric

Tortosa ja ha començat la Festa del Renaixement del 15è aniversari. Ahir al vespre, una cerimònia inaugural més àgil que en anys anteriors, tot i que calia repassar el més significatiu dels 15 anys de la festa, va fer retrocedir els espectadors fins a l'esplendor del segle XVI. Una tempesta d'estiu va amenaçar de deslluir l'acte durant tota la tarda, però la pluja incipient només va ser un actor més de la cerimònia, tot recordant que la primera Festa del Renaixement va tenir lloc, en realitat, un maig plujós del 1996. També ho va recordar durant el pregó el president d'honor de la Festa del Renaixement, Ramon Cardús, principal impulsor de la festa. Però, abans del pregó a la plaça de l'Absis i de la tradicional obertura de portes del segle XVI al Portal del Romeu, una plaça de l'Ajuntament plena de gent va aplaudir els grups i les diverses companyies, alhora que van celebrar l'arribada de les banderes de Tortosa i de la Vegueria.

Per la seua banda, Cardús va recordar que la prioritat a l'hora de concebre la Festa del Renaixement va ser la creació d'un producte “lúdic i cultural de qualitat, basat en un referent històric rigorós, i una oferta d'espectacles gestats i produïts en bona part per la mateixa organització”, per promocionar el turisme i la cultura de Tortosa, reactivar l'economia, i fomentar l'associacionisme. Tot i això, Cardús va aprofitar el pregó per llançar un advertiment de futur: “Cal no perdre el que dóna veracitat i versemblança als nostres actes i cerimònies. No s'ha d'oblidar que la festa és una recreació històrica, no una representació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]