Societat

FLIX

la descontaminació de l'embassament

Flix exigeix més seguretat viària en les obres al pantà

L'Ajuntament fa costat als veïns del carrer Molí, que tallen el principal accés al polígon d'Ercros per reclamar una rotonda i la reparació dels habitatges

Adverteixen que faran més mobilitzacions

  • Alguns dels veïns del carrer Molí, durant el tall d'ahir al matí. G.M.
  • VÍDEO: Mariano Sánchez i Joan Soriano expliquen els problemes que provoquen els treballs previs a la descontaminació del pantà de Flix.

Els veïns del carrer Molí van utilitzar ahir al matí tres vehicles per tallar l'accés al polígon d'Ercros i al moll on s'estan fent les obres prèvies a l'extracció de la muntanya de llots tòxics del pantà de Flix. L'objectiu de la protesta, a la qual també va assistir l'alcalde accidental, Pere Muñoz, era exigir la construcció urgent de la rotonda que l'empresa estatal Acuamed va dir que faria a l'entrada del polígon, un cop descartada la cinta mecànica per transportar els residus. Els veïns i el consistori també volen que algun directiu d'Acuamed o de l'empresa que fa els treballs, FCC, visiti Flix abans de final de mes, per fer-se càrrec de les esquerdes i d'altres desperfectes que han aparegut a les cases des que s'està construint el mur que aïllarà els residus al mig del riu.

“Abans de començar les obres hauria calgut preparar l'accés, perquè amb un vial tan estret no poden entrar i sortir tants camions”, va advertir un dels veïns afectats, Mariano Sánchez. Si abans de l'inici de les obres ja hi circulaven uns 130 camions diaris, la xifra s'ha triplicat amb el començament dels treballs al pantà. A més, alguns camioners no frenen quan entren al carrer, tot i que caldria circular a 20 quilòmetres per hora; i quan dos camions es troben de cara n'hi ha un que ha de pujar per força a la vorera, i provoca desperfectes a les façanes. Per això, dijous a la tarda, després de reunir-se amb els veïns, l'Ajuntament va instal·lar unes pilones de seguretat a la vorera, i senyals de trànsit per indicar la zona d'obres, la prioritat de pas, i el límit de velocitat. A més, Muñoz va detallar que també han acordat instal·lar un semàfor per regular millor el pas dels camions.

LA FRASE

Cal compensar al màxim els veïns, perquè la prioritat de qualsevol obra hauria de ser la seguretat
Pere Muñoz
ALCALDE ACCIDENTAL DE FLIX

Avanç d'horari per esquivar la protesta

G.M.

Molestos perquè Ercros va iniciar l'activitat de la fàbrica a les quatre de la matinada, per evitar l'impacte del tall de carrer sobre la producció. Així van viure ahir els veïns del carrer Molí la primera jornada de protesta, que es repetirà si abans de final de mes no hi ha solucions. “Si això és ara, què passarà quan comencin a circular els camions carregats de fang amb mercuri?”, es preguntava el veí Joan soriano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva