Societat

FLIX

LA DESCONTAMINACIÓ DEL PANTÀ

Desaproven els talls al carrer Molí

L'Ajuntament lamenta que els veïns afectats per les obres al pantà tornin a tallar l'accés al polígon d'Ercros

Els veïns del carrer Molí van tallar ahir per segona vegada el principal accés al polígon industrial d'Ercros, a Flix, per protestar contra la falta de seguretat en les obres prèvies a la descontaminació del pantà. El 20 d'agost passat, els veïns ja van fer un primer tall, tot reclamant la construcció d'una rotonda a l'entrada del polígon; però també que l'empresa que executa els treballs, FCC, assumeixi els desperfectes que el pas dels camions ha provocat en les façanes de les cases, i les esquerdes que les obres al riu haurien ocasionat en els habitatges. El tall d'ahir va començar a les set del matí i va durar només una hora, no pas les quatre que s'havien previst per a l'acció. De fet, els veïns només van aturar l'entrada de sis camions, ja que l'empresa estava al cas de la protesta i, com el 20 d'agost, també va poder variar els horaris.

Per la seua banda, l'alcalde de Flix, Òscar Bosch, va recordar que fa més d'un any que l'Ajuntament reclama la construcció de dos giratoris i d'una passera de vianants al pont per millorar la seguretat i la circulació. Però tot i el compromís, encara ho hi ha data d'inici. En declaracions fetes a l'ACN, Bosch va lamentar l'actitud dels veïns, i va dir que no compartia el segon tall del carrer Molí (durant la protesta del 20 d'agost era de vacances, però l'alcalde accidental, Pere Muñoz, va fer costat als veïns). A més, va reiterar que l'Ajuntament només és un mitjancer.

De fet, l'Ajuntament flixenc va emetre ahir un comunicat en què detallava les reunions que ha mantingut amb els veïns, amb Ercros i amb FCC. El consistori explica que ja hi ha testimonis i mesures topogràfiques per determinar si continuen els desperfectes. Finalment, tot i que reconeix que les reivindicacions veïnals són “lícites”, el consistori desaprova les mesures adoptades i considera “totalment fora del lloc” els futurs talls del carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La URV estudia amb les colles com adaptar les diades castelleres al canvi climàtic

Tarragona

Mataró repensa el projecte ReNatura amb les aportacions dels veïns

mataró

Territori ordena a La Ballena Alegre enderrocar 4 piscines i retirar 89 bungalows

sant Pere pescador

L’AMB obre la barrera de sorra perquè l’aigua fecal surti al mar

Castelldefels
Societat

Es registren 670 situacions relacionades amb LGTBI-fòbia l’any 2023

Barcelona

Maria Cinta Blanch és la nova gerent per “refundar” l’empresa de residus

TERRASSA
transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona