Societat

Els bombers d'elit francesos recomanen els seus camions equipats per aguantar el foc

Remarquen que és molt important millorar els vehicles per refugiar-s'hi. Lloen els GRAF i no tenen constància dels BRIF del ministeri

El bomber d'elit francès Nicolas Coste, comandant del que serien els GRAF francesos, ha recomanat diversos canvis per evitar que es repeteixin casos com la mort de 5 efectius a l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Coste ha explicat l'experiència francesa a la comissió d'investigació, i ha insistit que en situacions com aquesta ells recomanen reagrupar els bombers dins dels camions. De totes maneres ha recordat que els camions francesos estan més equipats que els de la Generalitat, i inclouen difusors d'aigua i aire que els permeten aguantar el pas d'un foc.

Si no hi ha aquesta possibilitat, Coste ha admès que cal fer una zona de seguretat. En aquest sentit ha reconegut que la que van fer els GRAF de Lleida, on van morir 5 bombers, no era en teoria la idònia perquè per les fotos es veu que hi havia alguns arbres. Tot i això, ha insistit que sobre el terreny s'ha d'improvisar i s'ha de triar en poc temps.

El bomber d'elit francès ha lloat els GRAF com a col·lectiu, i ha recordat que són coneguts a nivell internacional, i en canvi ha mostrat que no tenia constància dels bombers del ministeri de Medi Ambient, els BRIF. "No els coneixem particularment", ha indicat davant la sorpresa dels diputats.

Coste ha explicat una gran diferència política entre la forma d'extingir focs a França i a Catalunya, sense entrar en valoracions. A França existeix sempre un responsable operacional bomber que treballa en coordinació amb un director de socors polític. Aquest darrer és l'alcalde de la localitat afectada, el prefecte (subdelegat del govern central) o el primer ministre, segons l'abast de l'incident.   


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.