Societat

tortosa

La catedral llueix escales noves al cap de vuit anys després

El bisbe Xavier Salinas va beneir ahir la nova escalinata

Les obres han acabat a temps perquè avui, dia de la Cinta, la imatge de la Verge entri i surti per l'accés principal de la catedral

“És un signe senzill, però que té un gran significat”: així va valorar el bisbe Xavier Salinas la reconstrucció de les escales de la catedral de Tortosa, que es van inaugurar ahir a la tarda sota l'atenta mirada de nombrosos veïns i veïnes. “Per fi les podem beneir”, va exclamar satisfet. Després del ritual religiós, el bisbe, acompanyat per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i alguns regidors de l'Ajuntament, van estrenar l'escalinata, que els va dur davant de la imatge de la Verge de la Cinta. Al seu darrere, ciutadans i feligresos van trepitjar per primer cop aquestes escales, enmig de comentaris de satisfacció. “Ja en tenim una mica més”, comentava una veïna.

L'entrada principal del temple disposa ara de dues escales laterals i un replà superior acotat per una barana. Però aquestes obres, el 60% del preu de les quals ha estat finançat per un patrocinador que encara es manté en l'anonimat, són només la primera fase d'una reconstrucció que es completarà amb unes escales frontals quan el consistori tortosí hagi tancat les expropiacions de les cases del davant de la catedral, per tal de poder desenvolupar el projecte global d'urbanització l'espai.

Sens dubte, l'acte d'ahir va tenir un gran significat per les festes de la Cinta d'enguany, ja que és avui, festivitat de la Cinta, que més llueixen les escales. Després de vuit anys, l'accés a la catedral per celebrar la missa en honor de la Verge serà per l'entrada principal i, a la tarda, la relíquia i la imatge de la Verge entraran i sortiran, amb motiu de la processó, per la nova escalinata.

LA XIFRA

380.000
euros ha costat
la reconstrucció de les escales, que s'ha pogut dur a terme gràcies a una donació anònima.

LA DATA

8 anys
han passat
des de l'esfondrament de l'escalinata, a causa de la pluja, fins a la seva inauguració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.