Societat

ICV no participarà en els actes de la visita papal

Censura els casos de pederàstia i dóna suport a la marxa que es farà contra el papa

Iniciativa no participarà en les cerimònies religioses que es faran amb motiu de la visita del papa a Barcelona el 7 de novembre i també fa una crida a la resta de representants d'institucions públiques perquè secundin aquest boicot. Els ecosocialistes argumenten la seva decisió pels casos de pederàstia que han esquitxat l'Església i per la “constant
inhibició” que hi ha hagut pel que fa a la reparació de les víctimes d'abusos. També discrepen amb
les declaracions de Benet XVI sobre aquests episodis i retreuen que l'arquebisbe de Tarragona hagi incitat
a “desobeir la llei de
l'avortament”.

ICV exposa aquests motius en una resolució que va aprovar dimarts en el seu consell nacional i en què també mostra el seu respecte als “cristians de base” que estan en desacord amb les “actituds antidemocràtiques de la jerarquia eclesiàstica”.

A més, la formació liderada per Joan Herrera
donarà suport a la concentració convocada per diverses organitzacions
ciutadanes el 4 de novembre per “rebutjar” la visita del papa i per demanar
la “revocació” dels acords entre l'Estat espanyol i
la santa seu.

El cost econòmic

Un altre dels punts que proposen és que, un cop “garantida” la seguretat, els costos econòmics de la visita siguin sufragats “íntegrament” per l'Església. També arremeten contra l'Estat de Ciutat del Vaticà i recorden que no és membre de l'ONU i que no ha signat ni ratificat els pactes internacionals de drets econòmics o socials ni el destinat a abolir la
pena de mort.

D'altra banda, el ple de districte de l'Eixample de Barcelona va rebutjar dimarts una proposta d'Esquerra, que volia impulsar una campanya informativa perquè els veïns pengessin senyeres als balcons durant la visita de Benet XVI. CiU es va abstenir, mentre que ICV i PSC van votar-hi en contra. Segons els republicans, l'esdeveniment del 7 de novembre “impulsarà” la imatge de Barcelona i també és una “gran oportunitat” per potenciar-ne la “riquesa cultural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.