Societat

La visita del papa a Barcelona costarà uns 600.000 euros

1.100 cardenals, bisbes, arquebisbes, abats i sacerdots concelebraran la missa

La visita del papa Benet XVI a Barcelona costarà a l'Església entre 500.000 i 600.000 euros, dels quals 300.000 ja els ha recaptat l'arquebisbat de Barcelona de les donacions que han fet els fidels i algunes institucions privades. “Volem un viatge auster però digne”, va dir ahir el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. En aquest pressupost no s'hi ha comptat ni el que costaran les mesures de seguretat (pel fet que el papa és un cap d'Estat aniran a càrrec del Ministeri d'Interior) ni el que costarà el centre de premsa (que també va a càrrec del govern central). Entre les coses que més disparen el pressupost hi ha el lloguer de pantalles gegants i cadires per als fidels que vulguin seguir la cerimònia des de fora del temple, unes 40.000 persones.

El cardenal arquebisbe de Barcelona va comunicar ahir oficialment l'itinerari que seguirà el sant pare per anar de l'arquebisbat, al carrer del Bisbe número 5, al costat de la catedral, fins a la Sagrada Família. Tot i que per seguretat en un primer moment es volia que el papamòbil passés per la Gran Via (perquè és més ampla), al final s'ha optat perquè vagi pel carrer Diputació (fonts oficioses de la diòcesi han apuntat que aquest carrer, com que és més estret, donarà més sensació de multitud). S'havia parlat del carrer Casp, però finalment ha quedat descartat.

Aclarit el recorregut que farà Benet XVI, ahir Lluís Martínez Sistach també va revelar qui seran les 6.900 persones que podran entrar a l'interior del temple per a la missa de la consagració. A banda de les autoritats, al capdavant de les quals hi haurà els reis d'Espanya, hi haurà 2.100 fidels de les parròquies (n'hi haurà com a mínim un de cada una), 180 provinents dels bisbats de Catalunya, els 1.100 concelebrants de la missa (cardenals, arquebisbes, bisbes, abats i sacerdots), 800 cantaires i, la resta, representants de joves, de famílies, de malalts, dels treballadors del temple, representants dels sords, d'associacions religioses i periodistes.

Segons l'arquebisbat, vuit illes de l'Eixample que estan al costat de la Sagrada Família estaran dintre d'un perímetre de seguretat al qual només s'hi podrà accedir degudament acreditat. El cardenal va dir ahir que no té por de possibles incidents ni aldarulls durant la visita del sant pare. “Jo penso que Barcelona actuarà amb respecte. Pesa molt i és molt respectada la tasca social i en favor dels més pobres que fan institucions com Càritas i altres entitats cristianes”, va dir.

El cardenal va subratllar que s'asseguraran que el papa sàpiga que és a Catalunya, tant pel que fa al menjar (que se sàpiga li donaran crema catalana i mona de Pasqua), com en altres tradicions, per exemple, les catifes de flors típiques de Corpus.

6.900
persones
seguiran la missa de la consagració des de l'interior de la Sagrada Família.
40.000
persones
podran seguir l'acte de la Sagrada Família des de l'exterior del temple.

L'arquebisbat, potes enlaire

Quan falta un mes perquè vingui el papa, l'edifici de l'arquebisbat de Barcelona, on el pontífex ha de dormir el dia 6 i esmorzar i dinar el dia 7, està potes enlaire. Sacs de ciment i de sorra, totxos, ferros i tubs s'amunteguen al pati d'entrada, en un caos típic d'un espai on s'hi fan obres. “Havíem d'adequar diverses estances perquè ens feien falta dependències i posar ascensors, però evidentment com que quan vam començar a fer les obres vam saber que el sant pare acceptava
la nostra invitació, ho hem aprofitat per fer quatre coses de més per fer que les habitacions on s'estarà siguin més confortables”, va explicar
a aquest diari el cardenal Lluís Martínez Sistach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.