Els estudiants d'empresarials a l'Ebre rebutgen els horaris dels nous estudis

El 70% dels alumnes signen contra l'eliminació de les classes matinals i preparen més protestes

Un centenar d'alumnes de l'Escola de Ciències Empresarials de la URV a les Terres de l'Ebre, un 70% dels matriculats al centre, van participar ahir al matí en un primer acte de protesta contra la supressió de les classes matinals en el campus de Tortosa. Els estudiants van entregar un document de rebuig adreçat a la degana d'Empresarials de la URV, Glòria Barberà, amb l'aval de 113 signatures. A més, van llegir un manifest a la sala d'actes de la seu actual del campus, instal·lada a la Fundació Cinca Piqué. Així, una portaveu dels estudiants, Consol Riesco, va advertir que no s'ha consultat els alumnes del campus a l'hora de decidir el canvi d'horari, i que la gran majoria només hi veuen desavantatges. Riesco va alertar que el dèficit de transports públics a les Terres de l'Ebre, però també la coincidència d'horaris amb l'Escola Oficial d'Idiomes, és incompatible amb el fet que el nou grau d'ADE només s'impartirà en horari de tarda.

La URV surt en defensa pròpia

GUSTAU MORENO

La URV va emetre ahir una nota oficial per refermar el seu compromís amb el campus de les Terres de l'Ebre, que es traduirà en la construcció d'un edifici únic al parc de Remolins amb una inversió de 15 milions. A més, la URV va defensar la seua actuació amb els cinc professors que podrien acomiadar, quatre dels quals tenien contracte temporal de professor col·laborador. Així, la Comissió d'Avaluació del Col·lectiu Docent i Investigador, que es reuneix avui, decidirà si es dóna per extingit el seu contracte o si se'ls fa un de permanent. Segons la URV, el cinquè cas és d'un professor en comissió de serveis, una situació també temporal. Quant al conflicte pels horaris del nou ADE, la URV ha recordat que l'horari de tarda només es proposa per als nous alumnes del campus, per facilitar-los que puguen combinar els estudis i la vida laboral.

El problema del transport públic

GUSTAU MORENO

Els alumnes d'empresarials de la URV a Tortosa no descarten mobilitzar-se aquest matí, durant la visita de la degana, Glòria Barberà, que participa en la inauguració de la XII Trobada d'Economia de les Terres de l'Ebre. Amb tot, ahir encara no tenien decidit quin tipus de protesta farien, en el marc d'unes jornades que enguany parlen de les infraestructures i l'efecte econòmic sobre el territori. «Al campus de l'Ebre hi ha gent de fora de Tortosa que no pot venir amb cotxe propi, però a partir de les vuit de la nit no hi ha gaires trens ni autobusos per tornar a casa», va recordar la portaveu dels estudiants, Consol Riesco, per exemplificar algun dels inconvenients dels nous horaris. A més, l'edifici Betània es troba en una zona molt aïllada i amb poca llum, a la qual els vianants han d'accedir per les escales de la muralla. De fet, el nou bus que ha habilitat l'Ajuntament només hi arriba fins a dos quarts de nou de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona

El Ter recupera el cabal ambiental, de 2.000 litres per segon

susqueda
SOCIETAT

Desgel de les glaceres i aigua pluvial reaprofitada a Temps de Flors

girona
societat

Demanen la dimissió dels directius del canal d’Urgell

Mollerussa

CCOO tanca un acord amb l’empresa Llansà SA que posa fi a la vaga

llançà
societat

Els Miquelets tornen a desembarcar a la platja d’Arenys

arenys de mar