Societat

l'entrevista

“El papa només veurà de reüll el president Montilla”

Mossèn Ballarín, Benet XVI passejarà per la ciutat de Barcelona.

Doncs sembla que sí. Jo també ho he llegit al diari. Però només veurà un munt de gent aplaudint i cridant i un temple que si no s'ensorra d'aquí a poc temps serà un gran miracle de Déu. Després farà un discurs llarg i ben travat i, a continuació, marxarà de pressa cap al Vaticà. Tot i que coneix molt bé la nostra confrontació amb Espanya, al cap i a la fi, el papa Benet XVI no es farà gaire càrrec de la situació actual de Catalunya.

Creu que no parlarà ni un minut amb el president de la Generalitat?

Fins i tot, jo no sé ben bé si el veurà de reüll. A més, el papa Benet XVI ja sap més o menys tot allò que li pugui dir el president Montilla. Si de cas, algú li hauria de comentar amb detall tota la resta, em comprèn?... La seva primera font d'informació és el nunci de Madrid i no li explicarà absolutament res, ja que està controlat pel cardenal Rouco Varela.

Vostè també serà convidat a l'esdeveniment, oi?

Se suposa que sí. Però jo no hi podré anar, ja que aquell dia tinc un altre compromís. Vostè m'ho pregunta perquè vol que jo comenti a Benet XVI la situació actual del país?... Primer, Catalunya està en un moment de vida o mort: Espanya ens roba cada dia uns quants milers d'euros. Després, el país necessita un govern sòlid: el tripartit no és una aliança natural. I per acabar, segurament Artur Mas serà el pròxim president de la Generalitat: avui dia tothom ho necessita, ho parla i ho vol. A grans trets, per tant, ja li ho he explicat tot.

Per vostè, Benet XVI és el millor representant de Déu a la terra?

No, home! El millor, no. I no em facis fer comparacions. D'altra banda, el crec infal·lible, però només en temes molt grossos. No hauria de deixar que el Rouco Varela remeni les cireres per Espanya! Però, bé, jo no vull valorar el seu treball, m'entén?... Jo no m'he fet capellà per opinar sobre papes i bisbes, sinó per als meus amics, per a les persones.

Aquí hi ha gent que opina que no serà ben rebut.

Això és mentida. Jo no m'ho crec. Els carrers s'ompliran amb facilitat i rapidesa. D'aquest fet, jo no en tinc cap mena de dubte. I no serà gaire difícil, la veritat, ja que al món hi ha gent per a tot. Això no obstant, si vostè es refereix al malestar social pels casos de pederàstia, l'he d'informar que el papa Benet XVI ja els ha condemnat d'una manera oberta i contundent.

El cardenal Martínez Sistach ha insistit molt en l'austeritat de la visita de Benet XVI. Hi està d'acord?

I tant! Tot i això, penso que a Catalunya hi ha gent que es queixa per qualsevol cosa. Des del cost de la seva estada a la ciutat comtal fins al menú amb cava i crema catalana que s'empassarà. Doncs que li aprofiti! Avui dia la majoria de la gent no s'adona de la repercussió mundial de la seva visita, sap?... Gràcies al papa Benet XVI, Barcelona serà coneguda arreu del món. La veritat és que tots plegats som una mica primmirats.

Per acabar, considera que l'Església ha comès algun error?

De vegades, ha pensat que la fe s'ensenya a garrotades. I això no és cert. A més, mai ha de tancar les portes a cap persona i sempre ha de respectar la gent. Tot i que la següent afirmació sembli radical, per mi, l'Església no té cap dret a enviar ningú a l'infern abans d'hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Joan Espona, nou president dels caçadors gironins

OLOT

Els prototips de la plataforma eòlica, frenats per la falta de pressupost

GIRONA

Comencen els treballs d’estudi i preservació de boscos de pi negre al Ripollès

CAMPELLES
La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona