Societat

Microsoft i Nokia escenifiquen l'acord en l'estrena de Google

L'aliança té l'objectiu de convertir el sistema operatiu Windows Phone 7 en un clar competidor de l'Android

El Mobile World Congress rep avui la visita del màxim responsable del robot verd

El robot verd que identifica el sistema operatiu de Google per a telèfons intel·ligents, l'Android, està omnipresent en el Mobile World Congress (MWC), que ahir es va inaugurar a Barcelona. A banda que Google disposa per primera vegada de pavelló propi, els fabricants de dispositius mòbils que funcionen amb Android –majoritàriament smart phones però també tablets– col·loquen el robot verd a l'estand. Tenint en compte que almenys 200 dispositius dels que es mostren al MWC incorporen Android, l'exhibició de múscul de Google davant l'absència del més directe competidor –Apple mai participa en aquestes cites–, és més que evident.

Però el mercat dominat per Google i Apple, amb permís de Blackberry, té un nou competidor: el sistema Windows Phone 7 de Microsoft. L'aliança amb Nokia, el principal fabricant de mòbils, és “absolutament fenomenal”, en paraules de Steve Ballmer, president de Microsoft. Ballmer, que com ja és habitual va inaugurar les conferències del MWC, va tenir un convidat d'excepció: el president de Nokia, Stephen Elop. Després d'una cordial abraçada, Elop va afirmar que l'acord és una bona notícia per al sector i per als consumidors. Prèviament, el president de Nokia ja havia explicat que havien escollit Microsoft per davant de Google, “per evitar un duopoli entre Google i Apple”. Tot i destacar l'aliança amb Nokia, Ballmer no es va oblidar dels altres fabricants que incorporen el sistema operatiu de Microsoft en alguns models, com és el cas de Samsung o LG. No obstant això, les novetats presentades per les dues empreses en el marc del MWC 2011 –el Galaxy S II i l'Optimus 3D, respectivament– funcionen amb Android. Precisament, el MWC espera avui la presència del cap de Google, Eric Schmidt. No se sap si farà referència a l'acord entre Nokia i Microsoft i si serà més elegant que l'executiu de la companyia, Vic Gundotra, que va escriure al Twitter sobre el pacte: “Dos galls dindi no fan una àguila”.

Polèmiques a banda, Ballmer també va aprofitar la conferència per avançar les millores que aquest 2011 incorporarà el Windows Phone 7: integrarà Twitter i l'Internet Explorer 9, i permetrà la multitasca, és a dir, anar d'un servei a un altre en uns segons.

4
per cent
dels telèfons mòbils intel·ligents incorporen el Windows Phone 7, el sistema operatiu de Microsoft.
28
per cent
del mercat mundial de venda de dispositius mòbils està en mans de la companyia finlandesa Nokia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona