Societat

Tota la vida en un ‘tweet'

El responsable de Twitter anuncia un accés homogeni des de tots els dispositius

No hi ha cap obstacle per traduir el servei

La simpatia va envair l'auditori del Mobile World Congress (MWC) en irrompre el conseller delegat de Twitter, Dick Costolo. Els primers riures els va arrencar en mostrar al públic quin és el seu nom d'usuari a la famosa xarxa de missatges curts i que, involuntàriament, té molt a veure amb com es coneix vulgarment en anglès el membre sexual masculí. Dobles interpretacions a banda, Costolo va oferir un discurs enèrgic i amb respostes per a tothom sobre el futur de Twitter. Va negar les suposades intencions de Facebook i Google de comprar-lo. Va anunciar que l'objectiu de Twitter aquest 2011 és simplificar i fer més homogeni l'accés al servei des de qualsevol dispositiu. També va assegurar que no hi cap obstacle perquè Twitter sigui en català. De moment, però, les traduccions previstes es limiten al rus, el turc, l'indonesi i el portuguès.

Però, sobretot, Costolo va mostrar missatges dels usuaris del servei, els tweets, per explicar que descriure Twitter com una xarxa de microblocs “és com anomenar als automòbils, transports a cavall”. En opinió de Costolo, Twitter és molt més que això ja que “té un impacte de transformació en la societat més que evident”. Va posar exemples: les recents revoltes ciutadanes a Egipte i Tunísia, les peticions d'ajuda durant la catàstrofe d'Haití, etc. En la part més lúdica, una fotografia i un missatge del futbolista Carles Puyol compartits durant les celebracions del mundial que va guanyar la selecció estatal va servir a Costolo per afirmar que “Twitter és el mirall de les experiències que ens sentim orgullosos de viure i alhora crea experiència per als altres”. També va evidenciar l'impacte econòmic del servei i va lloar les companyies, com Audi, que han entès que Twitter crea imatge de marca.

Costolo va marejar amb les xifres de tweets per segons durant els esdeveniments esportius que, segons adverteix, converteixen Twitter en la segona pantalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
gastronomia

Totes les hamburgueses a Montjuïc

Barcelona

L’Ajuntament de Sant Cugat retira la denúncia contra els ocupes del magatzem de la colla castellera

sant cugat del vallès
infraestructures

Dificultat per fer manteniment als trens i dues noves incidències a Rodalies

barcelona
societat

Un grup dels sensellar de Can Bofí Vell es prepara per fer nit davant l’Ajuntament de Badalona

badalona
GIRONA

Denuncien els Agents Rurals per abatre un senglar a la Devesa

GIRONA

Comencen les tasques de restabliment de les platges a Es Monestrí

CALONGE
societat

Quatre municipis del Vallès comencen a pagar una nova taxa comarcal de residus

Sabadell
SALUT

Formen els professionals sanitaris sobre identitat de gènere

GIRONA
societat

Uns 500.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona per la Segona Pasqua

BARCELONA