Societat

Una nova rèplica de 6,3 graus a la costa oriental de Japó

La zona nord-oriental del Japó ha patit gairebé 300 rèpliques del devastador sisme de divendres

Els sismòlegs japonesos han advertit que els terratrèmols continuaran durant una setmana

Una nova rèplica de 6,3 graus en l'escala oberta de Richter ha fet tremolar aquest dilluns la zona nord-oriental del Japó, sacsejada divendres per un sisme de 9 graus Richter, ha informat l'Agència Meteorològica nipona.

El terratrèmol ha tingut lloc a les 15.13 hora local amb epicentre a l'Oceà Pacífic, davant les costes de les províncies de Miyagi i Iwate i a 10 quilòmetres de profunditat, segons l'agència meteorològica.

En l'escala japonesa de 7, que se centra més en l'abast que en la intensitat del tremolor, la rèplica ha arribat a una magnitud de 5.

La zona nord-oriental del Japó ha patit gairebé 300 rèpliques del devastador sisme de divendres i el posterior tsunami, que han causat almenys 1.647 morts, encara que es tem que la xifra s'elevi.

Els sismòlegs japonesos han advertit que les rèpliques continuaran durant una setmana , amb un 70 per cent de possibilitats fins dimecres d'un tremolor de fins a 7 graus Richter.

El director de l'Agència Meteorològica del Japó, Takashi Yokota, ha indicat que d'aquí a tres dies aquest risc es reduirà al 50 per cent a les costes de les províncies d'Ibaraki i Miyagi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.