Medi ambient

Alemanya, Suïssa i Finlàndia revisen les polítiques nuclears

Els problemes detectats a les centrals nuclears japoneses han posat en alerta diferents països europeus

Angela Merkel suspèn la pròrroga de la vida de les centrals alemanyes i Suïssa les llicències per a la construcció de tres plantes nuclears

La catàstrofe nuclear al Japó ha obert el debat i ha fet plantejar-se les polítiques nuclears a diversos països europeus, com Alemanya, Suïssa, Finlàndia o també Àustria.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha confirmat la suspensió durant tres mesos de la pròrroga de la vida de les centrals nuclears alemanyes, aprovada el passat mes de setembre i que suposa ampliar la vida de les plantes del país fins a 14 anys.

Merkel ha fet aquest anunci com a reacció als accidents nuclears produïts al Japó a causa del terratrèmol i del posterior tsunami. Dissabte ja va anunciar que revisarà la seguretat de les 17 plantes del país i va dir que el que havia passat al Japó era un avís per a la resta del món, destacant que hagués tingut lloc en un país altament desenvolupat i amb estàndards de seguretat.

Per la seva banda, les autoritats suïsses han anunciat la suspensió de les llicències per a la construcció de tres centrals nuclears per revisar les normes de seguretat.“La seguretat és la nostra prioritat principal”, ha declarat la ministra suïssa de Medi Ambient, Doris Leuthard.

Les autoritats finlandeses també han anunciat una revisió de les mesures de seguretat dels reactors nuclears.

El ministre de Medi Ambient austríac, Nikolaus Berlakovich, ha demanat que es realitzin proves d'estrès a les centrals nuclears de la Unió Europea per comprovar el grau de seguretat que ofereixen en cas de catàstrofes com la del Japó. “La gent està preocupada a Àustria, a Europa, i vol respostes”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.