Societat

PSC i PP defensen l'energia nuclear

Iceta remarca que el risc de tsunamis a Espanya és relativament baix

Sánchez-Camacho creu que després de casos com els de Japó s'han d'analitzar els riscos i com es poden prevenir

Les conseqüències nuclears del tsunami d'aquest divendres a la central Fukushima al Japó han provocat la reacció del PSC i del PP català que aquests dilluns han valorat la política energètica de l'Estat i la conveniència de seguir apostant per l'energia nuclear.

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que no s'ha de canviar la política energètica referent a les centrals nuclears a causa de la situació d'alarma al Japó. En roda de premsa, ha remarcat que el risc de tsunamis a Espanya és relativament baix, i ha rebutjat que una catàstrofe natural “molt forta” com la que es va registrar al país nipó hagi de fer replantejar l'ús de l'energia nuclear, i més quan fa poc es va discutir sobre la vida útil de les centrals. Això sí, ha apostat per extremar totes les mesures de seguretat, com ja està fent el Consell de Seguretat Nuclear.

Per altra banda, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que segueix sent “defensora de l'energia nuclear” però creu que calen debats seriosos d'especialistes quan es produeixen casos com els que s'han vist a Japó. “Analitzem els riscos i com es poden prevenir, però creiem que és necessària l'energia nuclear amb un energètic basat amb el complement de les renovables”, ha remarcat la líder del PP català quan se li ha preguntat si creia que després del desastre nuclear al Japó s'havia de replantejar el debat sobre l'energia nuclear.

Ha criticat que el govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero “no ha tingut una política energètica clara”. “Zapatero ha estat mancat d'una política energètica en aquests set anys de govern”, ha ressaltat. En aquest context, ha afirmat que ara que hi ha “problemes amb l'increment del petroli i altres matèries primes Zapatero pren mesures improvisades i que no resolen el problema de la previsió o la planificació de l'energia i el model energètic”.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.