Societat

Més de 70.000 nens i nenes, desplaçats al Japó pel terratrèmol

L'ONG Save The Children afirma que els nens s'han vist obligats a refugiar-se en centres d'evacuació

La Creu Roja afirma que més de 300.000 persones van ser evacuades abans que el tsunami afectés les seves cases

El terratrèmol i el posterior tsunami han deixat més de 70.000 nens i nenes desplaçats, ha informat avui l'ONG Save the Children. “Estem molt preocupats”, ha assegurat l'ONG en un comunicat.

“La majoria d'ells han perdut les seves llars i s'han vist obligats a refugiar-se en centres d'evacuació, que no tenen res a veure amb una llar i poden provocar-los por i angoixa”, ha destacat Stephen McDonald, que coordina els treballs de Save the Children al Japó.

Aquesta ONG s'ha traslladat al lloc de la tragèdia per assegurar-se que “els nens i les nenes afectats rebin la protecció i la cura necessaris i puguin tornar a la seva vida normal com més aviat millor”. “Existeix a més el risc -agrega McDonald en el comunicat- que molts hagin estat separats dels seus pares i les seves famílies després de la triple emergència: el terratrèmol, el posterior tsunami i els incidents nuclears”.

Save the Children està present a Sendai, una de les zones més castigades, i ha establert una base d'operacions per a ajudar als petits. A més, altres equips s'han desplaçat des de Tòquio per crear “una xarxa d'espais segurs per nens i nenes, on puguin jugar, i que permetin als pares descansar mentre es registren per obtenir ajuda d'emergència o busquen a altres familiars”.

Aquesta ONG, que duu més de 25 anys al Japó, ha calculat que són necessaris almenys cinc milions de dòlars per plantar cara a les necessitats d'aquests nens i nenes, com suport psicològic, l'establiment d'espais segurs o controlar la situació en les zones properes a les plantes nuclears.

Una altra organització humanitària, la Creu Roja, i més concretament la seva organització japonesa, ha desplegat a la zona de la tragèdia, i en les últimes 24 hores, 86 equips d'emergència, integrats per més de 600 metges, infermeres i personal de suport.

La Creu Roja ha informat que més de 300.000 persones evacuades abans que el tsunami arrasés els seus llocs de residència estan allotjades en centres d'emergència instal·lats en escoles i altres edificis públics, on s'han repartit més de 30.000 flassades.

“L'exèrcit japonès dirigeix la resposta i la Creu Roja japonesa -informa l'organització en una nota- compleix una funció de suport prestant primers auxilis i suport psicosocial als desplaçats, i oferint-los subministraments de socors”.

Aquelles persones que viuen en altres països i que es preocupen per familiars o amics que residien a les zones afectades tenen a la seva disposició la pàgina del lloc web del Comitè Internacional de la Creu Vermella (CICR)

A més, els quals vulguin veure actualitzacions en temps real de les activitats que es porten a terme en el terreny poden consultar el lloc twitter de la Federació Internacional de Creu Roja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.