Societat

Arriben a Madrid 154 evacuats del Japó

La majoria són ciutadans espanyols i familiars seus japonesos que han viatjat en un avió noliejat pel govern

Les persones que ho desitgin podran passar un examen radiològic

El Boeing 747 noliejat pel govern espanyol amb 154 persones evacuades del Japó ha aterrat a dos quarts de tres d'aquest migdia a la base aèria de Torrejón de Ardoz. Entre els passatgers hi ha 80 espanyols residents al Japó , acompanyats de 35 japonesos familiars directes seus. La resta són ciutadans procedents de Bèlgica i de nacionalitat brasilera. 36 de les persones a bord són nens, inclosos diversos nadons.

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha assegurat que cap dels evacuats que han arribat en aquest vol no s'ha vist afectat per la radiació. No obstant això ha explicat que els passatgers que ho desitgin poden passar “per la seva pròpia tranquil·litat” un control radiològic. Aquests exàmens voluntaris els duran a terme sis equips mèdics i tècnics de seguretat nuclear en unes dependències que s'han habilitat expressament a la base aèria.

El secretari general de Sanitat, José Martínez Olmos, ha precisat que aquests controls contemplen la revisió del cos, la roba i l'equipatge dels passatgers. També ha explicat que aquests han complimentat a bord de l'avió un formulari per informar “on han estat i determinar així el seu risc de possible contaminació” per radioactivitat.

El govern espanyol traslladarà a l'aeroport de Barajas els passatgers que ho necessitin i estaran acompanyats fins que prenguin el vol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.