Societat

No hi ha indicis de radioactivitat en els passatgers espanyols evacuats del Japó

La majoria de les persones evacuades expliquen que han tornat perquè els seus familiars estaven preocupats

Els passatgers espanyols evacuats del Japó que han aterrat a la base aèria de Torrejón de Ardoz han donat negatiu a les proves radiològiques a què els ha sotmès el ministeri de Sanitat. En els equipatges d'aquests ciutadans espanyols, que es trobaven tots fora del radi de 100 quilòmetres de la central de Fukushima, tampoc s'ha trobat cap indici de radioactivitat.

Acabats d'arribar del país nipó, la majoria de passatgers ha confessat haver tornat per pressions de les famílies, que estaven preocupades per la seva situació. També han qualificat d'excel·lent l'atenció del govern espanyol. De les 154 persones que transportava l'avió, 34 s'han negat a sotmetre's al control, que era de caràcter voluntari.

La majoria dels passatgers s'han mostrat molt tranquils en la seva tornada i han elogiat l'actuació del consolat espanyol, si bé han retret que durant els primers dies de la catàstrofe no se'ls va informar de res.

Els ciutadans provinents del Japó han viatjat amb un Boeing 747, que ha aterrat a dos quarts de tres d'aquest migdia amb 154 persones a bord. Entre ells, hi havia 80 espanyols residents al Japó que han vingut acompanyats dels seus familiars. La resta eren belgues i de nacionalitat brasilera. Entre els passatgers hi havia 36 nens, inclosos diversos nadons.

En un principi l'avió havia de transportar 159 passatgers, però cinc d'ells han volgut quedar-se a l'aeroport de Bangkok, aeroport on l'avió ha fet una escala tècnica. La resta de passatgers, 154, sí que ha seguit el viatge fins a l'aeroport de Barajas on l'avió ha aterrat a dos quarts de tres d'aquest migdia.

El grup de seguiment de la crisi a Japó ha dut a terme aquest matí la seva cinquena reunió de treball en les instal·lacions de la base aèria madrilenya, per supervisar el dispositiu d'atenció sanitària i logística que s'oferirà als passatgers.

Segons l'última informació de l'Ambaixada a Tòquio, la resta de la colònia espanyola que ha decidit quedar-se a Japó es troba bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.