Societat

tarragona

la remodelació del mercat central

L'Estat assegura per escrit 8 milions per al nou mercat

L'alcalde es compromet, en posar la primera pedra del projecte, a ampliar un pàrquing a la rambla Nova un cop acabades les obres

Els paradistes volen que s'incorpori un rellotge singular

La remodelació del mercat Central de Tarragona va arrencar ahir simbòlicament amb la col·locació de la primera pedra del projecte, que acumula onze anys de discussions i retards. En espera que comencin els treballs d'una manera més efectiva (està previst que si es compleix el calendari les obres acabin el setembre del 2013), la ciutat es va garantir ahir per escrit el finançament que hi ha de destinar el govern estatal i que durant els darrers mesos estava pendent de concretar-se.

La secretària d'estat d'Habitatge, Beatriz Corredor, va signar ahir al mateix edifici del mercat un conveni en què el Ministeri de Foment es compromet a destinar-hi un total de vuit milions d'euros en diverses anualitats, tot i que sense fixar un termini concret per al pagament. De moment, l'Estat ja ha finançat 1,9 milions dels prop de 26 que es calcula que costarà la remodelació integral, tot i que set d'aquests milions els aportaran les adjudicatàries (la UTE de Corsan Corvian i Vicsan) a canvi d'explotar el nou aparcament subterrani. L'Ajuntament va contractar l'any passat un crèdit per valor de 26 milions que garanteix també el finançament del projecte.

L'aparcament pendent

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també va aprofitar l'acte de col·locació de la primera pedra per començar a esclarir un altre dels dubtes sobre el projecte: com compensar les dues plantes d'aparcament que finalment s'han hagut d'eliminar del projecte, que originalment preveia quatre plantes subterrànies. Ballesteros es va comprometre que, un cop s'haguessin acabat les obres de remodelació i adequació de l'entorn, es procediria retornar el mercadet ambulant a la plaça Corsini, fet que farà possible engegar la remodelació de la rambla Nova, on ara es troben situats provisionalment. “Aprofitarem per ampliar l'aparcament de la rambla Nova del costat del Balcó del Mediterrani”, va anunciar Ballesteros.

El president de l'Associació de Venedors del Mercat, Albert Ribot, però, va tornar a incidir en la necessitat que les places que no s'han pogut incloure en la remodelació de l'equipament comercial “vagin a la rambla Nova, en un aparcament públic i connectat amb el pàrquing del mercat a través del carrer Canyelles”.

Els paradistes també aposten perquè la remodelació s'aprofiti per explotar l'atractiu turístic de l'edifici, d'estil modernista. En aquest sentit, han plantejat a l'Ajuntament la possibilitat que s'instal·li a la cúpula un “rellotge de sorra” que doni una nova singularitat a l'edifici. Ballesteros es va referir també a la proposta, i va avançar que s'intentaria parlar amb els paradistes per mirar d'arribar a un acord.

LA XIFRA

30
mesos
duraran les obres de remodelació del mercat, que, si es complexi el calendari, obriria la tardor del 2013.

Recuperació de la teulada modernista

Les obres inaugurades simbòlicament ahir permetran recuperar alguns dels elements modernistes de l'edifici del mercat, ara molt deteriorat. Entre altres parts, es recuperarà la teulada original.

Els venedors, disposats a ampliar horaris amb el futur mercat

Amb la remodelació del mercat Central, està previst també que una de les plantes semisubterrànies estigui ocupada en part per un supermercat. El president dels paradistes, Albert Ribot, va avançar ahir que estan disposats a ampliar els horaris de venda un cop entri en funcionament el nou mercat i va plantejar la possibilitat que es faci “reduint l'atur a la ciutat, mantenint l'esperit d'empresa familiar i millorant la formació”.

Planta per a logística i creació de zones de vianants a l'entorn

A banda de la remodelació integral de l'edifici, el projecte del nou mercat Central de Tarragona preveu també la creació d'una planta per a càrrega i descàrrega, dues plantes més per aparcament i la millora de l'entorn, amb l a conversió d'alguns carrers en illa de vianants. “És un projecte ambiciós que transformarà no sols el mercat, sinó el centre comercial de Tarragona”, va celebrar el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Sergi de los Rios.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.