Societat

La Plaça de Catalunya es desperta després de la nit més llarga

Uns 800 indignats han dormit al centre de Barcelona

Entre 8.000 -segons la Guàrdia Urbana- i 20.000 persones -segons els organitzadors- van manifestar-se ahir en una jornada tranquil·la i pacífica

Els indignats segueixen aquest dissabte al matí a la Plaça de Catalunya en l'inici de la jornada de reflexió prèvia a les eleccions municipals i malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central (JEC). Més de 8.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, 20.000, segons fonts dels acampats, es van concentrar ahir a la nit al centre de Barcelona per continuar la protesta contra la gestió de la crisi que fan els polítics i el paper que hi tenen els bancs. Uns 800 s'hi han quedat a dormir al ras encara que avui, a un quart de vuit, ja en quedaven molts menys mentre el dia despertava. La neteja ha estat un dels elements fonamentals i els indignats mantenen la plaça neta. Cal recordar que diverses empreses els han cedit lavabos portàtils.

Els acampats van ignorar les últimes decisions del Suprem i del Constitucional, que van rebutjar els recursos i van mantenir el veto de la JEC. Davant la manca d'aldarulls, els Mossos d'Esquadra no van haver d'intervenir i es mantenia un ambient festiu i de debat.

De fet, els Mossos mantindran l'operatiu policial dels darrers dies i només intervindran en cas d'incidents o per retirar algunes pancartes ofensives a algun dels partits que concorren a les eleccions municipals. En aquests casos, els agents identificaran els acampats que incompleixin la llei.

Avui hi haurà noves assemblees a partir de les sis de la tarda i diverses activitats per amenitzar la jornada mentre els organitzadors mantenen que l'acampada té caràcter indefinit.

Ara per ara, s'han registrat pocs incidents, un atac contra un cotxe de luxe, un estrip enun anunci gegant i l'ocupació de l'edifici de l'antic Banesto, que va ser mal rebuda per la plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.