Societat

Els Mossos entren a la plaça Catalunya “per netejar”

Els Mossos acordonen l'acampada i demanen als indignats que marxin “voluntàriament”

Asseguren que hi ha problemes greus de “salubritat” i que després de treure ”objectes perillosos”, de cara a una possible celebració de la Champions, els tornaran a deixar entrar

Els acampats, s'han replegat al mig de la plaça, mentre la brigada de neteja desmunta el campament

Els Mossos d'Esquadra han envoltat aquest divendres la plaça de Catalunya de Barcelona cap a les 7h del matí. L'objectiu, segons han informat, és desallotjar la plaça “per netejar”. Segons la policia catalana, la intenció seria fer desaparèixer del centre de la ciutat ampolles de vidre i altres objectes “perillosos” (com pals d'escombra, bombones de butà, fogons, ordinadors..) de cara a una possible celebració de la Champions aquest dissabte a la nit. A la pràctica, però, s'està desmuntant tot el campament, ja que també es treuen els tendals, les carpes i les pancartes que aquests dies els indignats han estès per tota la plaça.

Dos helicòpters, uns 200 agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana i unes 40 furgonetes del Mossos han envoltat la plaça i impedeixen accedir-hi a ningú. Els indignats s'han reunit al centre, asseguts a terra, i han expressat la seva oposició a les maneres com s'està produint el desallotjament. Asseguren que donaran facilitats per netejar la plaça, però no entenen per què han de desallotjar.

Els Mossos han informat que estan instant els indignats a abandonar voluntàriament l'acampada i asseguren que, un cop netejada -diuen que hi ha problemes greus de salubritat- se'ls deixarà tornar a entrar.

Als voltants de la plaça s'hi han desplaçant desenes de persones que donen suport als indignats. Cap a les 8h del matí s'han començat a viure els primers moments de tensió quan diversos indignats s'han assegut a terra per impedir l'entrada de camions de neteja dins la plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou