Societat

L'operació de “neteja” dels Mossos acaba a cops de porra i pilotes de goma

Tensió als voltants de la plaça de Catalunya on els indignats impedien l'entrada i sortida de camions de neteja asseguts a terra

Els enfrontaments acaben amb 66 ferits

El director general de la Policia assegura que l'objectiu és “desmuntar tot el campament”

L'operació de “neteja” de la plaça de Catalunya que han iniciat els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana a les 7h del matí ha acabat amb cops de porra, càrrega policial i pilotes de goma, que s'han saldat amb diversos ferits. La calma tensa en què s'estava desenvolupant el desmantellament de l'acampada ha acabat amb enfrontaments, cops de porra, tret amb pilotes de goma i 66 ferits lleus.

Els manifestants impedien el pas dels camions perquè al seu parer els objectes que s'enduien no eren perillosos, l'argument que ha fet servir la policia abans d'entrar a plaça Catalunya. Hi ha hagut un primer moment d'enfrontaments, que finalment ha derivat en càrregues dels Mossos d'Esquadra per dispersar els manifestants.

El director general de la Policia, Manel Prat, ha reconegut aquest divendres en declaracions a Els matins de TV3 que l'operatiu de “neteja” dels Mossos, la Guàrdia Urbana i els equips de neteja de l'Ajuntament és “desmuntar tot el campament”. Tot i que justifiquen l'acció per qüestions de “seguretat” davant la previsió d'una celebració del Barça aquest dissabte, Prat ha reconegut que la intenció es desmantella tot el campament. Amb tot, ha assegurat que després els indignats podran tornar a concentrar-se a la plaça, però sense que hi hagi presència dels tendals i tot el material “algun perillós” que hi havia al centre de la plaça de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.