Societat

Almenys 121 ferits en els incidents en l'acampada de Barcelona

Diverses persones han estat traslladades al Clínic i a centres d'atenció primària

El balanç de ferits en els enfrontaments entre policia i manifestants que hi ha hagut aquest divendres al matí a la plaça de Catalunya de Barcelona ja és de 121 persones, segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Totes han patit lesions de caràcter lleu. 37 dels ferits són agents dels Mossos d'Esquadra. Arran dels fets, dotze persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris. Tots aquests ferits s'han produït en els enfrontaments entre policia i acampats com a conseqüència de l'intent de neteja que els Mossos estan efectuant a Plaça Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra han carregat amb porres contra un grup de persones que intentava impedir la sortida de la plaça d'uns camions de neteja carregats amb pertinences dels acampats.

Posteriorment, els Mossos han carregat també contra un grup de suport als acampats que s'ha assegut a la confluència de Passeig de Gràcia amb Plaça Catalunya als quals han dispersat disparant salves i utilitzant les porres.

Almenys una persona ha resultat detinguda en aquest nou enfrontament.

Els fets han ocorregut després que els policies es despleguessin per la plaça per facilitar que les brigades municipals netegessin la zona i retiressin aquells objectes que poguessin comportar un perill per a la seguretat, segons la policia.

Nombrosos simpatitzants del moviment de protesta van començar llavors a acudir al lloc per intentar tancar les sortides de la plaça.

Alguns dels joves concentrats han punxat rodes dels camions de neteja per impedir que abandonessin la plaça amb els fogons, taules, cadires i altres estris i objectes que han anat acumulant els “indignats” durant aquests dies de protesta, moment en què els Mossos han carregat contra ells per facilitar la sortida dels camions.

Després que diverses desenes dels acampats que eren al centre de la plaça Catalunya hagin optat per abandonar el lloc, unes dues-centes persones segueixen al centre de la plaça, envoltades per un cordó policial, mentre els simpatitzants que han arribat en el seu suport estan al voltant.

Un segon cordó policial està envoltant tota la plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.