Societat

Multitudinària manifestació ‘d'indignats' a Madrid

El moviment 15-M ha xifrat, a través del seu twitter, en més de 54.000 els integrants de les sis columnes

La marxa de Madrid ha estat la primera de les diverses mobilitzacions convocades aquest diumenge arreu de l'Estat

A Barcelona i la resta de capitals catalanes, la mobilització del col·lectiu 15-M està convocada a la tarda

Madrid ha encetat aquest diumenge el mig centenar de manifestacions que hi ha convocades arreu de l'Estat pel moviment 15-M. Fins a 54.000 persones, segons els organitzadors, s'han llançat als carrers convocats pels moviments 15-M, Democràcia Real Ja i altres associacions de barris i treballadors en una protesta totalment pacífica i molt reivindicativa.

Entre les nou i les onze del matí, en sis cantons de la ciutat han arrencat diferents marxes que han anat avançant pels barris recollint suports. A poc a poc, cadascuna d'aquestes columnes ciutadanes s'ha anat sumant fins a arribar a la font de Neptú. En total, sis columnes algunes de les quals han començat en municipis pròxims a la capital com Leganés (sud-oest) i Getafe (sud-est).

Hi abundaven les famílies i les parelles de mitjana edat. Tots portaven pancartes fetes a casa. La més gran, recollia només una paraula gran i clara: “Respecte”, perquè quedés clar que el moviment és democràtic i pacífic. Amb aquest lema volien arribar fins a les portes del Congrés, on un enorme dispositiu policial custodia l'edifici que presideixen els lleons. Fins allà ha estat impossible arribar-hi, perquè la Policia ha disposat més d'una vintena de furgons antiavalots que tallen la Carrera de San Jerónimo, l'accés directe a la Porta dels Lleons.

De fet, la Policia hi ha disposat unes tanques en forma de zig-zag per evitar l'accés, però han estat els mateixos manifestants els que, agafats de la mà, en un cordó humà, han establert el límit de les marxa a dos metres de les tanques de la Policia.

A partir de les tres de la tarda el volum d'indignats ha començat a decaure. Des Neptuno s'han dirigit i assegut al passeig del Prado a menjar un entrepà o bé s'han endinsat als carrers del centre de Madrid en la recerca d'un bar per dinar.

A Barcelona, la marxa sortirà a les cinc de la tarda de la plaça de Catalunya en direcció a la plaça d'Urquinaona. La protesta recorrerà la Via Laietana i té previst acabar a Pla de Palau, prop del parc de la Ciutadella.

La marxa del moviment 15-M català té com a lema “El carrer és nostre, no pagarem la vostra crisi” però també preveu consignes contra les retallades i demanant la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, després de la càrrega dels Mossos d'Esquadra a la plaça de Catalunya el passat 27 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona