Societat

Moritz envia cerveses etiquetades en català als eurodiputats

La companyia reivindica el dret a utilitzar la llengua pròpia del país per etiquetar un producte que es distribueix a Catalunya

Les ampolles van acompanyades del lema ‘Beure una cervesa catalana és beure una cervesa europea'

La companyia Moritz enviarà aquesta tarda un camió carregat de cerveses en direcció a Brussel·les. Les ampolles, una per a cadascun dels 736 eurodiputats, porten una targeta amb el lema Beure una cervesa catalana és veure una cervesa europa en català i anglès per defensar la llibertat d'etiquetar només en català.

Amb aquest gest, la cervesera barcelonina vol expressar el seu rebuig a la directiva aprovada aquest dimecres pel Parlament Europeu que posa en perill l'ús del català en els productes comercials al permetre a l'Estat que pugui impedir l'etiquetatge exclusiu en la llengua pròpia de Catalunya. Per això, les cerveses que rebran els parlamentaris van acompanyades d'una carta en què l'empresa reivindica el dret a etiquetar només en català.

El director general de Cerveses Moritz, Albert Castellón, ha destacat que des del primer moment la seva empresa “va tenir clar la llengua en què volia dirigir-se al consumidor”. “És lògic que un producte que es distribueix a Catalunya estigui etiquetat en català”, ha assegurat en declaracions citades per EFE.

La cervesera catalana va néixer l'any 1856 i, després de desaparèixer del mercat durant uns anys, va ser rellançada l'any 2004. Des d'aquell moment el segell Moritz ha apostat per l'etiquetatge exclusiu en català.

Per aquest motiu, l'any 2007 va rebre el Premi a la Normalització Lingüística en el món empresarial atorgat per Pimec. Així mateix, el 2010 va rebre el Premi Pompeu Fabra, que dóna reconeixement a les iniciatives destinades al foment de la llengua i la cultura catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó