Nou hores sense trànsit a la Copa de Girona

L'inici de la sisena etapa a la ciutat de Girona provocarà que sigui el municipi més afectat per les restriccions i els talls del trànsit rodat. La instal·lació del village, la caravana publicitària, la zona per als equips dels corredors i la zona de firmes provocarà que el sector de la Copa i la rotonda del Rellotge de la Devesa quedi tallat des de les sis de la matinada fins a les tres de la tarda. Això comportarà importants restriccions de trànsit a tot l'accés nord de la ciutat de Girona, ja que quedaran tallats a la circulació de vehicles els ponts de la Barca, de França i de Pedret. L'Ajuntament ja ha fet una crida als ciutadans perquè durant tot el matí de dijous evitin desplaçar-se en vehicle privat i optin per anar a peu o en transport públic.

Una de les recomanacions que es fa a tots els conductors és que optin per entrar pel sud de la ciutat, ja sigui agafant la variant de Sant Daniel o l'AP-7, per evitar més complicacions de trànsit a l'entrada de Girona des del Trueta. L'àrea de Mobilitat pronostica que es poden produir cues al pont de Fontajau, ja que tot el trànsit acabarà en aquest punt a causa de les restriccions al voltant de la Devesa. De fet, des de la mitjanit de dimecres no es podrà aparcar a cap de les places d'aparcament de la zona de la Copa o de les ribes del Ter.

El recorregut per Girona començarà al giratori del Rellotge de la Devesa per anar per l'avinguda Ramon Folch, Gran Via de Jaume I, carrer Sant Francesc, plaça Catalunya, carrer General Mendoza, Migdia, carrer de la Creu, plaça Països Catalans i prolongació d'Emili Grahit. Tots aquests carrers quedaran tallats des de les deu del matí fins a les dues de la tarda. Això comportarà que una trentena llarga de carrers que conflueixin amb la zona del recorregut es transformin en un cul-de-sac i se'n restringeixi la circulació. Zones com les del Mercadal i la part de l'Eixample entre Migdia i la Rutlla seran les més complicades per poder sortir amb vehicle privat durant tot el matí.

Més de 700 tanques delimitaran la zona de públic al llarg de tots els carrers de Girona, on s'espera que molts ciutadans surtin a rebre la prova ciclista i tot el que acompanya el Tour. Per això, l'Ajuntament ha editat 10.000 vanos en què es pot llegir «Girona, amb el Tour» i «Enamora't del Tour». La voluntat és que la ciutat canviï els seus colors tradicionals pel groc i el negre que identifiquen històricament el Tour de França, que aquest any celebra la seva 96a edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.